Лий Кай-фу, известен китайски капиталист и бивш президент на Google

...
Лий Кай-фу, известен китайски капиталист и бивш президент на Google
Коментари Харесай

Бивш президент на Google в Китай обявява нова компания с ИИ като конкурент на ChatGPT

Лий Кай-фу, прочут китайски капиталист и някогашен президент на Гугъл в Китай, разгласи стартирането на нова компания за изкуствен интелект, наречена Project AI 2.0. За разлика от други сходни инициативи, Лий има за цел да сътвори световна софтуерна компания, която се концентрира върху построяването на ИИ 2.0 платформи и приложения за работливост.

В скорошното си изказване за WeChat Лий акцентира, че компанията няма да бъде просто китайска версия на ChatGPT, а ще предлага повече високоефективни принадлежности за чат, генерирани от ИИ графики и текстови описания. Целта на Лий е да дефинира по какъв начин потребителите имат достъп и взаимодействат с интерфейси посредством ИИ 2.0. Според него новата версия на изкуствения разсъдък ще бъде най-значимата технология за повишение на обществения живот през XXI век.

Лий се е погрижил за финансирането и изчислителната мощ на Project AI 2.0 и възнамерява да притегли най-големите гении в света. С пробива на машинното образование, Лий предвижда, че изкуственият разсъдък е минал от версия 1.0 към 2.0 – това води до промяна на всяка платформа.

Съобщението идва откакто поредност от огромни китайски софтуерни компании, в това число Baidu, Alibaba и Tencent, побързаха да разгласят своите ИИ артикули и услуги, сходни на ChatGPT. Въпреки конкуренцията, Лий е уверен, че Project AI 2.0 ще се открои поради фокуса си върху световния обсег и продуктовите приложения.

Генеративните езици се отнасят до системи с изкуствен интелект, които могат да създават текст на натурален език, като отговорите наподобяват на това какво човек би споделил или написал. Тези системи нормално се основават на невронни мрежи за машинно образование и употребяват огромни набори от текстови данни, с цел да научат моделите и структурите си на съответните езици.

Един от най-популярните подходи към изкуствения разсъдък с генеративни езици е потреблението точно на езикови модели като GPT моделите, създадени от OpenAI. Тези модели са подготвени посредством голямо количество текстови данни, а това им разрешава да генерират първокачествен текст, който постоянно е неразграничим от човешкото писане.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР