Ливърпул срази Манчестър Юнайтед с 2:0 на Анфийлд в голямото

...
Ливърпул срази Манчестър Юнайтед с 2:0 на Анфийлд в голямото
Коментари Харесай

Ливърпул премина и през Манчестър Юнайтед

Ливърпул съкруши Манчестър Юнайтед с 2:0 на " Анфийлд " в огромното дерби на британския футбол и елитната Висша лига. Върджил ван Дайк (14) и Мохамед Салах (90+3) вкараха головете за мърсисайдци, които са на върха в класирането с преднина от 16 точки пред втория Манчестър Сити. Те са в серия от 13 турнирни победи и не са допускали гол при последните седем от тях. Още два техни гола не бяха приети след намесата на VAR поради нарушаване в офанзива и засада, а един път Хендерсън нацели и гредата.

През първата част домакините преобладаваха, а “червените дяволи” се опитваха да упражняват преса първоначално, организирайки няколко офанзиви. При една от тях Даниел Джеймс проби отдясно и центрира ниско в наказателното поле, само че Ван Дайк почисти.

В 14-ата минута Ливърпул поведе, откакто Трент Александър-Арнолд извърши корнер, а Ван Дайк се разписа с глава. За Александър-Арнолд това бе девета асистенция във Висшата лига от началото на сезона. След това футболистите на Юрген Клоп продължиха да управляват протичащото се на терена с нови положения пред вратата на Де Хеа. В 24-ата минута Роберто Фирмино прати топката във вратата и почитателите на “Анфийлд” си помислиха, че мърсисайдци са удвоили преднината си, само че попадението не бе зачетено след намесата на VAR. Топката бе върната в наказателното поле на Де Хеа. Фирмино и Мане бяха в засада и футболистите на Ман Юнайтед стопираха да играят. Нападателите на домакините се изтеглиха, а Ван Дайк навлезе от задна позиция и последва единоборство сред холандеца и вратаря. Съдията не отсъди нарушаване, Линдельоф сбърка в опита си да почисти, а Фирмино се разписа. След преглеждането на обстановката съдията реши, че има нарушаване на Ван Дайк против Де Хеа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР