Ливърпул сложи край на серията на Манчестър Сити от 22

...
Ливърпул сложи край на серията на Манчестър Сити от 22
Коментари Харесай

Ливърпул показа как се прави, мърсисайдци сразиха непобедения Сити в голово шоу

Ливърпул постави завършек на серията на Манчестър Сити от 22 мача без загуба във Висшата лига. В извънредно зрелищен мач на " Анфийлд " " алените " стигнаха до трагична победа с 4:3.

Алекс Окслейд-Чембърлейн откри резултата в 9-ата минута. Въпреки сериозния напън на домакините, Лерой Сане съумя да изравни в 40-ата минута. След час игра Роберто Фирмино още веднъж даде преднина на " мърсисайдци ", а 120 секунди по-късно Садио Мане направи 3:1. В 69-ата минута Салах се възползва от неточност на Едерсон и заби четвърти гол за отбора на Клоп. В 84-ата минута Бернардо Силва направи 4:3, а в продължението на срещата Илкай Гюндоган оформи крайното 4:3.

 Снимка 334009
Източник:

Въпреки провалянето, Сити продължава да води безапелационно във краткотрайното класиране с 62 точки, до момента в който " алените " са трети с 47 пункта.

Срещата стартира на високо движение, като двата тима пресираха още в полето на противника. Постепенно " алените " започнаха да намират пролуки в защитата на гостите. " Гражданите " дадоха отговор с няколко пробива отдясно на Стърлинг, който бе бурно освиркван от почитателите на Ливърпул.

 Юрген Клоп: Ливърпул ще играе приказен футбол и без Коутиньо
Юрген Клоп: Ливърпул ще играе приказен футбол и без Коутиньо

" Ако има някой, който би трябвало да е ядосан от случилото се, то това е мениджърът "

В 9-ата минута натискът на домакините даде резултат и Алекс Окслейд-Чембърлейн откри резултата. Офанзивният футболист получи подаване от Фирмино, напредна с топка в крайници и с удар отвън наказателното поле откри резултата.

Манчестър Сити разчиташе главно на Кевин де Бройне, само че отбраната на " мърсисайдци " успяваше да се оправи с него. Най-опасното състояние пред Лорис Кариус бе удар на Сане, който бе отклонен в ъглов ъдар.

 Снимка 334007
Източник:

След интервал, в който домакините тотално направляваха срещата, Сити изравни. В 40-ата минута Лерой Сани овладя далечно подаване на Уокър, измъкна се от Джо Гомес и с удар в близкия ъгъл направи 1:1.

Второто полувреме стартира с превес на гостите. В 51-ата минута топката срещна гредата след удар с глава на Отаменди. Последва неубедителна изява на Едерсон, който не се намеси добре след осъществяване на ъглов удар, кълбото попадна в Салах, чийто удар срещна страничния дирек. Малко по-късно бразилецът се намеси добре при удар на египтянина.

В 59-ата минута Ливърпул поведе. Окслейд-Чембърлейн пусна подаване към Фирмино. Бразилецът надбяха Стоунс и с техничен удар вкара за 2:1.

 Снимка 334006
Източник:

Малко по-късно Садио Мане удари греда, само че секунди по-късно се реваншира и направи резултата 3:1. Сенегалецът приключи с брилянтен удар бърза офанзива на " алените " в 62-ата минута.

Въпреки задатъка от два гола, натискът на отбора на Клоп се ускори и " мърсисайдци " стигнаха до четвърти гол. В 69-ата минута Едерсон още веднъж сбърка при опит да почисти, топката се озова в Салах и той с акуратен удар от много далечно разстояние направи 4:1.

Темпото на игра намяла. Все отново в 84-ата минута Сити стигна до втори гол. Негов създател бе резервата Бернардо Силва. " Гражданите " проведоха добра офанзива, Гомес блокира удар на Сане, само че топката попадна в Силва, който направи Кариус беззащитен.

 Снимка 334005
Източник:

В първата минута на продължението на срещата гостите върнаха още един гол. Серхио Агуеро центрира в наказателното поле, Ловрен не реагира по най-хубавия метод и Гюндоган с акуратен удар прати топката във вратата. Секунди по-късно удар на Агуеро мина над вратата.

Така серията на Сити от 22 мача без загуба във Висшата лига завърши, а Ливърпул сподели, че може да бъде стабилен и без Фелипе Коутиньо.

 Снимка 334008
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР