Ливърпул ще предприеме много по-настъпателна тактика при преследването на Чаби

...
Ливърпул ще предприеме много по-настъпателна тактика при преследването на Чаби
Коментари Харесай

Ливърпул сменя тактиката за Алонсо, Байерн също е готов със списък за нов треньор

Ливърпул ще предприеме доста по-настъпателна тактичност при преследването на Чаби Алонсо. До момента британският клуб бе внимателен и не е в влизал в директна връзка както с испанеца, по този начин и с другите претенденти за евентуални заместници на Юрген Клоп.

Причината за това е, че от Ливърпул не са желали да демонстрират пренебрежение към клубовете, в които работят съответните треньори.

След като на " Анфийлд " бяха назначени Майкъл Едуардс и Ричард Хюз, клубът обаче ще стане доста по-активен, с цел да не допусне съперниците да вземат преимущество. Това в най-голяма степен важи за Алонсо и Роберто де Дзерби. И двамата са свързвани и с Байерн (Мюнхен), а италианецът е спряган и с няколко други клубове от Англия, както и с Барселона.

Новият състезателен шеф на Ливърпул има връзка и с двамата претенденти. Докато работеше в Борнемут, той се опита да притегли Де Дзерби преди две години. Освен това Хюз познава добре и сътрудника на Алонсо Иняки Ибанес. Последният е представител и на мениджъра на Борнемут Андони Ираола, като по време на договарянията за него Хюз и Ибанес са построили положителни професионални взаимоотношения.

Байерн Мюнхен към този момент търси нов треньор, който да поеме тима през лятото. Баварците към този момент оповестиха, че се разделят с Томас Тухел след края на сезона. Новият състезателен шеф на клуба Макс Еберл има задача да откри нов ментор на немския исполин.

Известно е, че любимец за нов треньор и там е Чаби Алонсо. Неговото предопределение обаче няма да е елементарно. Той е мечтан мощно и от Ливърпул, а също така актуалният му клуб Байер Леверкузен не желае да се разделя с него.

Основен вид е Роберто Де Дзерби, само че в листата са още Жозе Моуриньо и Антонио Конте.

Според слуховете Байерн към момента има преимущество пред Ливърпул за Алонсо, даже след назначението на Майкъл Едуардс при мърсисайдци. Баварците ще би трябвало да платят и сериозна откупна уговорка, с цел да си обезпечат испанския експерт.

Същото важи и за Де Дзерби, който има контракт с Брайтън. Италианецът прави отлична работа при " чайките " и името му постоянно се загатва като вид и за нов треньор на Барселона.

Другите двама - Моуриньо и Конте, са свободни сътрудници. Специалния за последно води Рома, от кое място беше уволнен. Конте е без работа от 2023 година, а за последно беше отпред на Тотнъм.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР