Ливърпул се наложи над Брентфорд с 1:0 на Анфийлд“ в

...
Ливърпул се наложи над Брентфорд с 1:0 на Анфийлд“ в
Коментари Харесай

Ливърпул записа шеста поредна победа във Висшата лига

Ливърпул се наложи над Брентфорд с 1:0 на „ Анфийлд “ в дуел от 35-ия кръг на британската Висшата лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Мохамед Салах в 13-ата минута на срещата. След този триумф „ мърсисайдци “ са на 5-о място с актив от 62 точки, до момента в който Брентфорд е на 9-а позиция с 50 пункта и към този момент има твърди дребни шансове за класиране в европейските клубни шампионати.

Преди началото на дуела почитателите на Ливърпул освиркаха химна на Англия – „ God Save the King “, като се оповестиха срещу новокоронования крал Чарлз III.

Игровите дейности на терена стартира с напън от страна на домакините. В 13-ата минута Фабиньо изведе, откъсващия се зад тила на защитата Върджил ван Дайк, който смъкна с глава за Мохамед Салах. Египтянинът чукна топката във вратата, с което с деяние изведе Ливърпул напред в резултата.

Диого Жота напредна с топката в 20-ата минута, след което сви топката за Къртис Джоунс, който шутира от отдалеченост, само че Давид Рая отрази.

Айвън Тони изведе Браян Мбемо в 40-ата минута зад тила на Ван Дайк. Камерунският национал навлезе в наказателното поле, след което осъществя. Голът обаче не бе зачетен поради засада на Мбемо при извеждащото попадение.

Ливърпул можеше да удвои задатъци си в 53-ата минута, когато Мохамед Салах изведе Диого Жота. Португалецът сви топката за Коди Гакпо, който на празна врата не съумя да отклони топката в мрежата, откакто не съумя да реализира добър контакт.

След безредие в наказателното поле на Брентфорд в 78-ата минута Трент Александър-Арнолд шутира от границата на наказателното поле, само че Давид Рая още веднъж съумя да отрази.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР