Ливърпул постигна изключително драматична победа с 1:0 над Нотингам Форест

...
Ливърпул постигна изключително драматична победа с 1:0 над Нотингам Форест
Коментари Харесай

Нотингам не издържа, Ливърпул измъкна трите точки в 99-ата минута

Ливърпул реализира извънредно трагична победа с 1:0 над Нотингам Форест в мач от 27-ия кръг на Висшата лига. Опълчението на домакините устоя до 99-ата минута, когато Дарвин Нунес изкова триумфа за гостите с гол, който в края на сезона може да се окаже и с цената на шампионска купа.


След четвърт час игра Давид Ориги можеше да открие резултата, само че ударът му профуча малко около задачата. После Луис Диас не уцели вратата от добра позиция, а в 25-ата минута Кевин Келъхър сподели, че има нужната класа да замества Алисон. Антони Еланга излезе самичък против вратаря и имаше цялото време пред себе си да реши по какъв начин да го преодолее. След това шут на Диас беше блокиран.

След почивката Ливърпул натисна и удар на Андрю Робъртсън от наказателното поле беше блокиран. После Алексис МакАлистър и Харви Елиът не съумяха да вкарат, а след час игра на терена се появи и Дарвин Нунес.

Но малко по-късно Нотингам можеше да поведе посредством Еланга, чийто страховито осъществяване прелетя около лявата греда. В 73-ата минута Нунес засече с глава, само че в навън. 60 секунди по-късно в игра влезе и Доминик Собослай.

Дълбоко в добавеното време Нунес засече с глава, само че Матс Селс с фамозна интервенция отрази. Гостите продължиха да натискат и напъните им се увечнаха с упех в 99-ата минута. МакАлистър завъртя топката надълбоко в наказателното поле и откри непокрития Нунес, чийто удар от близко с глава попадна в долния ляв ъгъл за крайното 1:0. Това бе гол №14 за нападателя.

Така Ливърпул събра 63 точки и ще остане на върха и след този кръг. Манчестър Сити (59 т.) и Арсенал (58 т.) дебнат от задна позиция, като първенците и лондончани играят надлежно Манчестър Юнайтед на " Етихад " и Шефилд Юнайтед като посетител. Форест заема 17-ма позиция с 24 т.

Дуги резултати от деня:

Тотнъм - Кристъл Палас 3:1

Евертън - Уест Хем 1:1

Брентфорд - Челси 2:2. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР