Ливърпул победи Манчестър Сити с 1:0 в чаканото с огромен

...
Ливърпул победи Манчестър Сити с 1:0 в чаканото с огромен
Коментари Харесай

Салах е героят, а Анфийлд празнува победа


Ливърпул победи Манчестър Сити с 1:0 в чаканото с голям интерес дерби сред двата най-силни британски отбора в последните години. А що се отнася до равнище Висша лига, Ливърпул не бе печелил този конфликт в пет следващи случая, само че през днешния ден " Анфийлд " чества, а наклонността се промени в миг, в който мърсисайдци сигурно не са изключително безапелационни.

Въпреки това първенецът Манчестър Сити бе подложен на колене, а сходна победа може и да се окаже преломен миг за сезона на Клоп и момчетата му в позитивен аспект. В мача на доста високо равнище и с извънредно движение, който двата отбора ни предложиха, в воин се трансформира Мохамед Салах, вкарал и единствения гол в 76-ата минута.
-->
Получил асистенция от вратаря Алисон, Салах съумя чудесно да надхитри Жоа Кансело, откъсна се самичък против стража на Манчестър Сити и този път не сгреши. Този път, тъй като точно Салах можеше да бъде огромният виновник, в случай че Ливърпул не бе спечелил мача. Причината бе в началото на втората част, когато той имаше еднакъв късмет, само че тогава не съумя да се разпише.

А може би минутите към неговия пропуск бяха най-вълнуващите в мача, тъй като в ответната офанзива Манчестър Сити вкара гол посредством Фоудън, само че той бе анулиран с помощта на ВАР, който накара рефера да огледа нарушаване на Ерлинг Холанд в зародиша на офанзивата. ВАР анулира гола, а в идната офанзива Ливърпул стигна до нов стопроцентов късмет, който този път бе изтърван от Жота. Но макар пропуските трите точки отидоха на " Анфийлд ", като с тях Ливърпул се изкачи на осмото място, само че с едвам 13 точки и прекомерно надалеч от върха.

Там е Арсенал, който след днешния процес на събитията към този момент има задатък от четири пункта пред изгубилия Манчестър Сити.

Източник: dir.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР