Ливърпул победи дънната риба на Висшата лига Шефийлд Юнайтед с

...
Ливърпул победи дънната риба на Висшата лига Шефийлд Юнайтед с
Коментари Харесай

Ливърпул се затрудни, но взе задължителния мач срещу последния

Ливърпул победи дънната риба на Висшата лига Шефийлд Юнайтед с 3:1 в забавен мач на " Анфийлд " от междинния 31-и кръг.

Този дуел меко казано беше в графата наложителни за хората на Юрген Клоп в борбата им за купата и те го завоюваха, въпреки и мъчно.

Домакините поведоха рано в дуела и изглеждаше, че той ще бъде елементарен, само че неочакван изравнителен гол след час игра върна напрежението. Въпреки това до края мърсисайдци заслужиха триумфа с две нови попадения.

Те ги връщат на върха в класирането с актив от 70 точки, на две пред Арсенал и на три пред Манчевстър Сити. За Шефийлд обстановката остава безнадеждна, като " остриетата " са последни с 15 точки, на 10 от избавителното 17-о място.

Проблемите на гостите си проличаха най-ярко в 17-ата минута, когато хърватският им вратар Иво Гърбич направи огромен гаф, изритвайки топката в тялото на Дарвин Нунес, с цел да се получи чудноват откриващ гол.

Изглеждаше, че Ливърпул владее самодейността, само че резултатът бе подравнен в 58-ата минута. След центриране от десния фланг Густаво Хамър отклони с глава, а топката рикошира в крайници на Конър Брадли. Младият бранител си вкара автогол, откакто кълбото мина сред краката на вратаря Куивин Келъхър.

След това Ливърпул се втурна в офанзива и се нуждаеше от нещо особено, с цел да поведе в резултата. Световният първенец Алексис МакАлистър вкара в 76-ата минута с следващото си превъзходно попадение с удар от далечна отдалеченост. Абсолютно неспасяем, а малко по-късно аржентинецът удари и греда след директен свободен удар.

Домакините подпечатаха успеха си в последната минута на постоянното време. Андрю Робъртсън центрира от левия фланг, а Коуди Гакпо отклони с глава за 3:1.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР