Ливърпул обърна Нюкасъл с 2:1 на Анфийлд в мач между

...
Ливърпул обърна Нюкасъл с 2:1 на Анфийлд в мач между
Коментари Харесай

Ливърпул оцеля на Анфийлд с гол в 98-ата минута, Арсенал продължава без грешка

Ливърпул обърна Нюкасъл с 2:1 на " Анфийлд " в мач сред двата отбора от британската Висша лига. Победното попадение вкара резервата Фабио Карвальо в 98-ата минута.

Рекордната покупка на гостите Александър Исак откри резултата преди почивката. Александър-Арнолд загуби топката и тя попадна в Лонгстаф, който изведе Исак в наказателното поле. Нападателят вкара с мощен изстрел- 0:1.

През второто полувреме нов гол на Исак бе анулиран поради засада, а в 61-ата минута Ливърпул стигна до изравнително попадение. Салах бе изведен отдясно, влезе към наказателното поле и пусна към Роберто Фирмино, който с първото си допиране откри далечния ъгъл за 1:1. Съдията добави 5 минути към 90-те, само че откакто изминаха дуелът не свършваше. Това ядоса Еди Хау, а Ливърпул не спираше да нападна. Гомес прати топката над вратата, преди домакините да завоюват корнер надълбоко след приключване на добавеното време. След центрирането се получи безредие на далечната греда, гостите не съумяха да изчистят и Карвальо стреля от близко, с цел да прати топката в мрежата под гредата.

Мърсисайдци към този момент имат 8 точки и се усещат по-спокойно, въпреки че играта им не бе блестяща. Нюкасъл е с 6, само че заслужава доста похвали за представянето си.

Междувременно Арсенал продължава да написа история този сезон, откакто записа пета поредна победа, надигравайки с 2:1 гостуващия Астън Вила. Така хората на Микел Артета записаха най-успешния си старт във Висшата лига, което не се е случвало от времето на Арсен Венгер. За последно „ артилеристите “ започнаха сезона с 5 триумфа през далечната към този момент 2004/05. Така лондончани окупираха и върха в класирането с 15 точки.

В герои за Арсенал се трансфораха Габриел Жезус и Габриел Мартинели. За гостите се разписа Дъглас Луис непосредствено от корнер.

Манчестър Сити не изпита никакви проблеми и описа играта на Нотингам Форест. " Гражданите " се постановиха с 6:0 на " Етихад ", а звездата на вечерта бе Ерлинг Холанд, който се регистрира с хеттрик в границите на 38 минути . Така той се трансформира в изпълнител №1 в историята на Висшата лига след 5 изиграни кръга със своите девет попадения.

Два гола добави Алваро Алварес, а още един вкара Жоао Кансло.

Други резултати:
Борнемут - Уулвърхемптън 0:0
Уест Хем - Тотнъм 2:1/БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР