Ливърпул надви Нюкасъл с 2:1 като гост в мач от

...
Ливърпул надви Нюкасъл с 2:1 като гост в мач от
Коментари Харесай

10 от Ливърпул обърнаха Нюкасъл насред Сейнт Джеймсис Парк

Ливърпул надделя Нюкасъл с 2:1 като посетител в мач от третия кръг на британската Висша лига. На стадион " Сейнт Джеймсис Парк " мърсисайдци стигнаха до впечатляващ поврат против " свраките ", макар че играха над час с човек по-малко на терена.


Срещата стартира с доста пристрастеност и Трент Алекзандър-Арнолд получи ранен жълт картон за разкарване на топката, а по-късно бе покрай втори и респективно червен за нарушаване, само че остана на игрището. Силната игра на Антъни Гордън от домакините даде резултат и той се разписа след неточност на Алекзандър-Арнолд. Три минути след гола на някогашния футболист на Евертън, " алените " останаха в понижен състав след пряк червен картон за капитана Върджил ван Дайк. Нидерландският национал бе глобен от основния арбитър Джон Брукс за фаул против Александър Исак. Самото нарушаване не предразполагаше червен картон, само че реферът взе тежкото за бранителя решение за това, че той стопира евентуална голова заплаха пред Нюкасъл. До края на полувремето Ливърпул предстоящо се защитаваше и се отдръпна с гол пасив на почивката.

След паузата възпитаниците на Еди Хау не съумяха да убият интригата с второ попадение, като гредата избави Алисон при изстрел на Мигел Алмирон, и бяха осъдени за високомерието си. В воин за мърсисайдци се трансформира Дарвин Нунес, който се появи от скамейката в 77-та минута. Четири по-късно уругвайският национал се възползва от неточност на Свен Ботман и с обмислен шут не остави шансове на Ник Поуп. В третата минута на добавеното време още веднъж Нунес бе в прегръдките на съотборниците си след страхотна асистенция на Мохамед Салах. Бившият нападател на Бенфика получи в същия кулоар топката и още веднъж не остави подозрение в завършващия си удар, с цел да донесе скъпите три точки за играчите на Юрген Клоп.

С тях Ливърпул събра актив от седем точки, на две от лидера и настоящ първенец Манчестър Сити. С по седем пункта са още Уест Хем, Тотнъм и Арсенал. Нюкасъл е 13-и с три пункта след втората си поредна загуба през акцията. В идващия кръг " свраките " гостуват на Брайтън, до момента в който " алените " са домакини на Астън Вила. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР