Литва никога не е приемала за даденост свободата. Винаги сме

...
Литва никога не е приемала за даденост свободата. Винаги сме
Коментари Харесай

Във Вилнюс започна заседанието на Северноатлантическия съвет

Литва в никакъв случай не е приемала за даденост свободата. Винаги сме били правилни на правилото " Един за всички и всички за един ". С тези думи на литовския президент Гитанас Науседа стартира Северноатлантическият съвет - формалното съвещание на държавните и държавни ръководители на трийсетте и една страни членки на НАТО във Вилнюс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия стартира война против суверенна страна на прага на НАТО. На този декор сме се събрали да вземем смели решения по какъв начин да укрепим защитата си и да помогнем на Украйна да победи, сподели Науседа при започване на съвещанието на основния политически орган за взимане на решения в НАТО.

Това е четвъртата среща на върха на НАТО след нахлуването на Русия в Украйна, като първата се организира виртуално на 25 февруари 2022 година, единствено един ден след нападението, последвана от конгреси в Брюксел и в Мадрид. Лидерите разискват необятен набор от тематики - от различията във връзка с кандидатурата за участие на Украйна през присъединението на Швеция, за което Турция даде в последния миг зелена светлина, до увеличението на запасите от муниции и преразглеждането на отбранителните проекти за източния фланг.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР