Литургия в памет на жертвите на атентата в Крокус сити

...
Литургия в памет на жертвите на атентата в Крокус сити
Коментари Харесай

Две момчета помогнали за спасяването на десетки хора от Крокус сити хол

Литургия в памет на жертвите на атентата в " Крокус сити хол ", отслужена на 25 март 2024 година, фотография: AP

Двама млади руснаци, които помогнаха на десетки хора да избягат от концертната зала, в която в петък беше осъществен терористичен акт, получиха през днешния ден награди в тяхното учебно заведение, съобщи Франс прес. Ислам Халилов и Артьом Донцов, които са на 15 години, бяха наградени с портативни компютри, пишат съветски медии.

Двете момчета са работели на дрешника в концертната зала " Крокус сити хол ", когато почнало нападението. Те показали почтено за образец самообладание, като придружили до изхода на комплекса цели групи със фенове. Кадри, снимани с мобилен телефон, демонстрират Халилов да тича около група от десетки паникьосани хора и да ги насочва накъде да избягат.

" В реалност ме беше боязън доста ", призна момчето пред съветското радио БФМ, като добави, че се уверил, че никой не останал след него, преди той да избяга също на открито. Халилов  допълва, че е бил подготвен накъде да направлява хората в залата при положение на случай. Неговият съученик Донцов пък придружил група хора, които се опитвали да намерят изхода във към този момент обхванатата от пламъци постройка.

В концертната зала се показал и мъж, който към момента не желае да разкрива самоличността си и който съумял да разоръжи с голи ръце един от нападателите пред няколко очевидци. Мъжът придружавал брачната половинка си на концерт.

Един от охранителите в комплекса пък описа, че дружно с трима мъже съумели да блокират врата в кулоар, по който стрелял един от нападателите, с цел да разрешат през това време на групата хора, които придружавали да избягат.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР