Лицо е обвинен в сексуален тормоз и заклеймяване на тегло

...
Поп звездата Лицо е съдена от трима от бившите си
Коментари Харесай

Поп звездата Лицо е съдена от трима от бившите си танцьори за твърдения, включително сексуален тормоз и враждебна работна среда.

Искът, заведен във вторник, включва обвинения в сексуален, религиозен и расов тормоз, дискриминация, нападение и фалшиво лишаване от свобода.

Ариана Дейвис, Кристъл Уилямс и Ноел Родригес са бившите танцьорки, които завеждат делото.

Lizzo и други, които са обвинени, са потърсени за коментар .

Искът, заведен в Лос Анджелис, включва твърдения, че танцьорите са били „принудени да търпят сексуално унизително поведение“ и са били „принудени да участват в обезпокоителни секс шоута“ между 2021 и 2023 г.

Сред обвиненията срещу Лицо - чието истинско име е Мелиса Вивиан Джеферсън - са, че тя е "притиснала г-жа Дейвис да докосне гърдите" на изпълнителка в нощен клуб в Амстердам, а г-жа Дейвис – след съпротива – в крайна сметка се съгласи „от страх, че може да навреди на бъдещето й в екипа“, ако не го направи.

Лицо - която е известна с това, че празнува тялото и любовта си към себе си - също е обвинена, заедно с танцовия хореограф Таниша Скот, в засрамване на теглото на г-жа Дейвис по време на турне.

Г-жа Дейвис твърди, че двамата са се съмнявали дали тя "се бори с нещо, тъй като изглеждаше по-малко отдадена на ролята си в танцовия състав", се уточнява в съдебния процес.

Въпреки че никога не са били изрично заявени, въпросите „създадоха на г-жа Дейвис впечатлението, че трябва да обясни наддаването на тегло и да разкрие интимни лични подробности за живота си, за да запази нейната работа“, се казва в иска.

Освен това в делото се твърди, че капитанът на танцовия отбор, Шърлийн Куигли, налага християнските си вярвания на изпълнителите и се присмива на тези, които участват в предбрачен секс.

Тя също е обвинена в открито обсъждане на девствеността на една от бившите танцьорки и публикуване за това в социалните медии.

Обвинения, включително расова дискриминация, са отправени и към мениджърския екип на продуцентската компания Big Grrrl Big Touring, Inc.

В него се твърди, че чернокожите членове на танцовата група са били „третирани по различен начин“ от другите членове на екипа.

Те бяха обвинени, че са „мързеливи, непрофесионални и имат лоши нагласи“ – делото твърди, че това са тропи, които често се използват „за омаловажаване и обезкуражаване“ на чернокожи жени и че други танцьори не са били третирани по този начин.

Ищците също твърдят, че Лицо и екипът на продуцентската компания не са им платили справедливо, докато са били на части от европейското турне на Лицо.

Те твърдят, че им е било предложено само 25% от седмичното им компенсаторно възнаграждение през времето, когато не са участвали в турнето, докато други изпълнители са получили 50% и те също твърдят, че им беше казано да не работят по други проекти, докато са на турне.

Две от трите танцьорки, участващи в делото, г-жа Дейвис и г-жа Уилямс, се срещнаха с Лицо през март 2021 г. докато се подготвяше да се състезава в риалити шоуто на Lizzo Watch Out for the Big Grrrls, се казва в делото.

Третата, г-жа Родригес, беше наета по-късно през май 2021 г. за участие в музикалното видео на Lizzo's Rumors. След това тя остана част от танцовия екип, се добавя.

Г-жа Дейвис и г-жа Уилямс бяха уволнени от танцовия екип, докато г-жа Родригес по-късно подаде оставка заради предполагаемото отношение на нейните колеги.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР