Лицата зад маските, лекарите които аплодираме, болестта и хората зад

...
Лицата зад маските, лекарите които аплодираме, болестта и хората зад
Коментари Харесай

Журналист на БНТ влезе за три дни в отделението за Сovid-19, засне филм за реалността

Лицата зад маските, лекарите които приветстваме, заболяването и хората зад статистиката. Вече два месеца Сovid-19 е завладял всекидневието ни, само че малко на брой са тези, които виждат заболяването и какво се случва в изолираните отделения.

Един месец след оповестяване на изключителното състояние, 35 дни след първият регистриран коронавирус случай, камера на Българска национална телевизия бе позволена извънредно в отделението на Пирогов. В триажа или входа, приема на болните. За да забележим или по-точно усетим епидемията, не като отражение на отразеното или преразказ на преразказа. А като действителността, такава каквато е.

Журналистката Мария Чернева, която от години отразява новините в здравния сектор, влезе за три дни в ‚Ковид‘ зоната на Пирогов - сама, с дребна камера, с цел да не затрудни по никакъв метод работата на медицинските екипи и да не изложи на непотребен риск никого.



„ Филмът е нередактиран, недопечен роман, по тази причина и същински. Реалността в него е такава, каквато я видя безпристрастната камера. Без рестриктивните мерки на страха, неизкривена от инстинктите на екипа. Болните и заболяването се оглеждат в очите на трима лекари. Трима доста млади лекари. Младите са тези, които са на първа линия против заболяването. Но зад тила им стои потенциала на десетки експерти, цялата болница ", споделя авторката на кино лентата Мария Чернева.

„ В зоната на Covid-19 " е едно удостоверение, един документ за епидемията там, където малко на брой могат да влязат. Благодарим на управлението на Пирогов, че одобри тази задача и ни разреши да си свършим работата. Благодарим за разбирането и на всички заболели, които одобриха камерата ни като част от екипа, който се бори против заболяването. ", добавя журналистката.

Филмът е първи и единствен за в този момент опит, да се види работата на лекарите в изискванията на зараза и строги ограничения за изолираност.

Кадрите са на Мария Чернева, редактор е Мария Митева, режисьор Николай Василев. Филмът е част от документалната поредност „ В кадър " на Българска национална телевизия и ще се излъчи тази сряда, 29 април, от 21:30 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР