ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Федерален апелативен съд ще изслуша

...
ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Федерален апелативен съд ще изслуша
Коментари Харесай

Федералният апелативен съд изслушва аргументи относно първата забрана на нацията за потвърждаващи пола грижи за непълнолетни

ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Федерален апелативен съд ще изслуша причините в четвъртък по отношение на първата възбрана в Арканзас по отношение на грижите за потвърждаване на пола за малолетни, защото битката за рестриктивните мерки за транссексуални младежи, признати от две дузини щати, се доближава до Върховния съд на Съединени американски щати.

Арканзас апелира решението на федерален арбитър от предходната година, което анулира възбраната на страната като противоконституционна, първото решение за анулация на такава възбрана. Законът от 2021 година ще забрани на лекарите да дават потвърждаващо пола хормонално лекуване, блокери на пубертета или хирургия на лица под 18 години.

Делото се преглежда пред целия 8-ми областен апелативен съд на Съединени американски щати, а не пред състав от трима съдии откакто удовлетвори искане на републиканския основен прокурор Тим Грифин. Този ход може да форсира придвижването на делото към Върховния съд на Съединени американски щати, от който беше поискано да блокира сходни закони в Кентъки и Тенеси.

Не е ясно по кое време 8-ми окръг ще...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР