Лисальот Мънк [DXC] Още по темата Fadata е разширила екипа

...
Лисальот Мънк [DXC] Още по темата Fadata е разширила екипа
Коментари Харесай

Лисальот Мънк застава начело на "Фадата"

Лисальот Мънк

[DXC] Още по тематиката
Fadata е разширила екипа си в София с 30% през 2017 година

Компанията се реалокира в нов офис и продължава да наема програмисти
14 юни 2018
Джон Макдоналд: В идващите 3 до 5 години блокчейн технологията ще се употребява в застраховането

Изпълнителният шеф на софтуерната компания " Фадата " пред " Капитал "
1 мар 2018
Софтуерната компания " Фадата " закупи сдружение в Германия

Целта е да се нападна пазарът на артикули за застрахователния бизнес в най-голямата европейска стопанска система
7 авг 2017 От 1 септември Лисальот Мънк е новият основен изпълнителен шеф на софтуерната " Фадата груп " (Fadata Group), която създава решения за застрахователни сдружения. Тя наследява на поста Джон Макдоналд, който пое ръководството през 2016 година, няколко месеца откакто основаната българи софтуерна компания стана благосъстоятелност на интернационалните вложители – английската група за застрахователни услуги Charles Taylor и фонда за дялови вложения The Riverside Co.

Новият управител има дълготраен опит в IT бранша и в застрахователната промишленост, като от " Фадата " показват, че с Мънк отпред компанията " ще поеме в нова, новаторска посока ", без да прецизират детайлности.

Преди да застане отпред на софтуерната група, Лисальот Мънк е била основен промишлен управител за Северна и Централна Европа в DXC Technology – IT компания, основана през 2017 година след сливането на Computer Sciences Corp (CSC) и звеното за бизнес и софтуерни услуги на HPE – HPE Enterprise Services. В тази си роля тя работи по хрумвания, свързани с цифровата промяна на застрахователната промишленост, като си сътрудничи със стратегически сътрудници като IBM, Microsoft и Amazon. Предишният й професионален опит включва позиции като основен управител на CSC Nordic Insurance, както и вицепрезидент на отдел Professional Services, а след това и основен изпълнителен шеф на TIA Technology.

През 2017 година " Фадата " разшири екипа си в София с 30%, като при започване на лятото на 2018 година разгласи проекти да продължи да уголемява развойното си звено в страната. За предходната година приходите на локалното сдружение са били 19.8 млн. лева, което е с 16.6% по-малко спрямо 2016 година, се вижда от оповестения в Търговския указател годишен финансов доклад. Финансовият резултат за 2017 година е негативен – загуба от 809 хиляди лева, спрямо 2.7 млн. лева загуба, регистрирана година по-рано.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР