Липсващите от нашия счетоводен баланс 1,9 млрд. евро най-вероятно не

...
Липсващите от нашия счетоводен баланс 1,9 млрд. евро най-вероятно не
Коментари Харесай

Wirecard: Липсващите близо 2 млрд. евро вероятно не съществуват

Липсващите от нашия счетоводен баланс 1,9 милиарда евро най-вероятно не съществуват. Това обявиха от немският снабдител на платежни услуги Wirecard, откакто компанията изтегли резултатите си за фискалната 2019 година и първото тримесечие на 2020 година, съобщи Блумбърг. 

Компанията също по този начин съобщи, че обмисля изцяло преструктуриране, откакто предходната седмица основният и изпълнителен шеф Маркус Браун подаде оставка, а акциите и се сринаха с над 90%. В предборсовата търговия през днешния ден книжата и поевтиняха с още 47,7%.

Дотук се стигна, откакто инспектори от ЕY осведомиха компанията, че не могат да намерят доказателства за съществуването на банкови салда по доверителни сметки на компанията в размер на 1,9 милиарда евро. Тази сума се равнява на една четвърт от общи консолидиран баланс на Wirecard.

От компанията разясниха, че водят „ градивни диалози “ с банките за удължение периода на кредитната линия,която са получили. Тя работи с капиталовата банка Houlihan Lokey за създаване на устойчива постоянна тактика. В изявлението на компанията се показва, че се обмислят намалявания на разноските, освобождение на личен състав и закриване на бизнес отдели.

Същевременно с това кредиторите на Wirecard желаят повече изясненост, с цел да удължат периода на заемите в размер на близо 2 милиарда $. Най-малко 15 кредитора, измежду които Commerzbank AG и ABN Amro, водят договаряния за стъпките, които би трябвало да бъдат подхванати, в случай че изчезналите пари не бъдат открити. Тъй като Wirecard към момента не е показала финансовия си доклад за предходната година, тези банки могат да изискат неотложно изплащането на заема.

В центъра на задълбочаващата се тайнственост с изчезналите пари са две филипински банки - Bank of the PhilippineIslands(BPI) и BDO Unibank, които съгласно документи на Wirecard са отговаряли за доверителните сметки. И двете банки настояват, че Wirecard не е техен клиент и че те не са получили пари от компанията. Централната банка на Филипините съобщи, че във финансовата система на страната не е регистриран приток в размер на изчезналите 1,9 милиарда евро.

Президентът на BPI Цезар Консинг съобщи в петък, че документът, свързващ Wirecard и филипинската банка е „ подправен “ и може да съставлява част от опит за машинация.

Междувременно организация Moody`s намали рейтинга на немската компания с шест равнища до едно равнище над „ отпадък “

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР