Липсва прозрачност как се изразходват средствата по строително-монтажните работи в

...
Липсва прозрачност как се изразходват средствата по строително-монтажните работи в
Коментари Харесай

Мая Манолова иска проверка за злоупотреби с парите за Хитрино

Липсва бистрота по какъв начин се изразходват средствата по строително-монтажните работи в Хитрино, хората са алармирали, че нямат контракти за строителството на къщите и на кое домакинство какви средства са отпуснати, изясни в предаването " Лице в лице " по bTV омбудсманът Мая Манолова.

Хората считат, че са регистрирани действия, които не са осъществени, от време на време в домове, които са необитаеми, изясни Манолова във връзка решението си да даде на съд кмета на Хитрино.

" Не мога да разреша да има подозрение по какъв начин са изразходвани парите, които бяха събрани от хората, както и петте милиона, които държавното управление гласоподава и бяха предоставени посредством обществения фонд ", сподели още Манолова.

С ръководителя на БЧК ще представим всички документи от работата на Обществения съвет на основния прокурор и ще желаяме инспекция, изясни Мая Манолова.

" Ще настояваме и за цялостна инспекция на парите отпуснати от кабинета. Трябва всяка стотинка да бъде тествана от прокуратурата, в случай че тя се ангажира ", изясни още омбудсманът.

По мотив ареста на публицист от " Биволъ " и негов румънски сътрудник, Мая Манолова съобщи, че задържането е направено в нарушаване на закона.

" В случая няма задържане за определяне на идентичност, защото те са дали персоналните си карти и журналистическите си карти. Нищо не оправдава 6-часово задържане за определяне на идентичност, също така, непозволено са употребявани белезници и е било осуетено тяхното право на телефонен диалог. Препоръката ни е да се разпореди инспекция на дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ", сподели още Мая Манолова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР