Липсва официален ръководен орган или съвет на коалицията, който да

...
Липсва официален ръководен орган или съвет на коалицията, който да
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Коалицията няма ръководен орган

Липсва формален управителен орган или съвет на обединението, който да формализира настоящите дейности. Това сподели проф. Александър Маринов - ръководител на Стратегическия съвет при президента, във вечерния блок „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ за първите 100 дни от ръководството на страната. По думите му има нетипично развиване през тези 100 дни.

„ Вместо с течение на времето връзките в обединението, в случай че мога по този начин да се изразя, да улягат, да се откриват някакви работещи практики, да има някаква по-добра съгласуваност, следим сякаш противоположното – разнобоят нараства “, съобщи той. Според него процедурата на взимане на решения не е ясна или по-точно има няколко паралелни писти, които по-скоро си пречат, в сравнение с да се допълват.

Проф. Маринов добави, че липсва формален управителен орган или съвет на обединението, който да формализира настоящите дейности. „ По всичко проличава, че зараждащите въпроси се вземат решение в неофициален проект сред водачите, освен това без някаква предварителна сериозна аргументация, най-малко пред обществеността. Вие виждате, че има явно някакви проблеми с връзката и подготовката на общите решения, тъй като единствено за няколко седмици такива проблеми породиха и във връзка освобождение на предходния, избора на нов боен министър. Сега следим доста тревожна обстановка към процедурата за лъчение на нов шеф на Българска народна банка. Има напълно разнообразни сигнали за използването на правилото на форсмажорните условия и така нататък, и така нататък “, добави той.

Стига се даже до случаи, в които се основава усещане, че партии от обединението договарят и търсят поддръжка от опозиционни обединения. Поне такова е усещането, сподели още проф. Александър Маринов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР