"Липсата на политическа култура и на човешко възпитание влияе на

...
"Липсата на политическа култура и на човешко възпитание влияе на
Коментари Харесай

Проф. Димитър Йончев: Липсата на политическа култура и възпитание влияят на сигурността

"Липсата на политическа просвета и на човешко образование въздейства на сигурността ". Така проф. Димитър Йончев - специалист по национална сигурност, разяснява публикуваните фотоси от спалнята на премиера Бойко Борисов. По думите му при поява на такива материали има общоприет път - подхваща се самостоятелна експертизи и се преценя сериозността им, след което се продължава нататък.

"Опитите всички да се упражняват върху една такава преживелица демонстрират липса на политическа просвета. Ние сме избрали политиците, с цел да осъществят стратегиите си, а не да потвърждават кой какъв брой е подкупен - за това си има съответните механически средства ", безапелационен беше специалистът.

Проф. Йончев разяснява напрежението сред институциите на "Дондуков " 1 и "Дондуков " 2, без значение от това кой ги обитава в дадения миг, че постоянно е налице, само че в някаква степен то е здравословно. "Но когато се трансформира в главен принцип на наличието, това е неточност и въздейства отново на сигурността ", уточни той.

Според специалиста България не е задоволително зряла - като политическа просвета, с цел да има парламентарна форма на ръководство. Той обаче посочи, че не поддържа друга форма на държавно ръководство, а е изрично за парламентарното. По думите му се е оказало, че мощната власт в страната е изпълнителната власт .

"И тъй като президентът е представителна фигура, не разполага с изпълнителна власт, се следи това напрежение сред "Дондуков " 1 и "Дондуков " 2. Това напрежение ще продължи, защото какъв е смисълът от парламент, в случай че той сляпо извършва единствено волята на изпълнителната власт. И това не е единствено в този момент ", сподели специалистът по национална сигурност. Проф. Димитър Йончев изясни, че това не е личностен проблем, т.е. не зависи от хората, заемащи постовете министър председател и президент, а е проблем на политическа просвета.

"Демократичното държание е обществен спектакъл и се желае почитание към разпоредбите. Това, че чувстваш мощ сега, не значи, че би трябвало да викаш „ Яба-даба-дуу” и да караш през пръсти. Уважението разрешава да се разграничи една политическа аристокрация от инцидентно попаднали хора във властта " , акцентира Димитър Йончев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР