Липсата на политическа култура и на човешко възпитание влияе на

...
Липсата на политическа култура и на човешко възпитание влияе на
Коментари Харесай

Експерт по национална сигурност: Нивото на политическата ни култура е много ниско

" Липсата на политическа просвета и на човешко образование въздейства на сигурността ". Така проф. Димитър Йончев - специалист по национална сигурност, разяснява публикуваните фотоси от спалнята на премиера Бойко Борисов пред БНР. По думите му при поява на такива материали има общоприет път - подхваща се самостоятелна експертизи и се преценя сериозността им, след което се продължава нататък.
" Опитите всички да се упражняват върху една такава преживелица демонстрират липса на политическа просвета. Ние сме избрали политиците, с цел да осъществят стратегиите си, а не да потвърждават кой какъв брой е подкупен - за това си има съответните механически средства ", безапелационен беше специалистът.
В предаването " Хоризонт за вас " проф. Йончев разяснява напрежението сред институциите на " Дондуков " 1 и " Дондуков " 2, без значение от това кой ги обитава в дадения миг, че постоянно е налице, само че в някаква степен то е здравословно:
" Но когато се трансформира в главен принцип на наличието, това е неточност и въздейства отново на сигурността ".
Според специалиста България не е задоволително зряла - като политическа просвета, с цел да има парламентарна форма на ръководство. Той обаче посочи, че не поддържа друга форма на държавно ръководство, а е изрично за парламентарното. По думите му се е оказало, че мощната власт в страната е изпълнителната власт:
" И тъй като президентът е представителна фигура, не разполага с изпълнителна власт, се следят това напрежение сред " Дондуков " 1 и " Дондуков " 2. Това напрежение ще продължи, защото какъв е смисълът от парламент, в случай че той сляпо извършва единствено волята на изпълнителната власт. И това не е единствено в този момент ". Проф. Димитър Йончев изясни, че това не е личностен проблем, т.е. не зависи от хората, заемащи постовете министър председател и президент, а е проблем на политическа просвета:
" Демократичното държание е обществен спектакъл и се желае почитание към разпоредбите. Това, че чувстваш мощ сега, не значи, че би трябвало да караш през пръсти. Уважението разрешава да се разграничи една политическа аристокрация от инцидентно попаднали хора във властта ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР