Липсата на държавен бюджет е вече много голям проблем. Това

...
Липсата на държавен бюджет е вече много голям проблем. Това
Коментари Харесай

Фандъкова: Строителните обекти са под заплаха от спиране

Липсата на държавен бюджет е към този момент доста огромен проблем. Това ни изправя пред обстановка, в която ще се наложи последователното прекъсване на работата. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти по време на инспекция на ремонтните действия на " Чепинско шосе ", съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Ще предложим на Столичния общинския съвет лист с обекти от финансовата стратегия за финансиране на Столична община, които са определени на база към този момент подписани контракти и почнала работа по обектите, с цел да може да продължим активността по тях ", добави кметът на София.

По думите ѝ до момента Столичната община се е справяла с изчезналия бюджет, което е невиждана обстановка. " Средства има, тъй като хората заплащат своите налози, само че ние не може да влагаме тези средства в обекти, които са жизненоважни за жителите, заради неналичието на държавен бюджет ", изясни кметът.

Такива обекти са да вземем за пример детски градини, детски площадки.

Фандъкова прикани общинските съветници да подходят отговорно, като с гласуването на листата покажат желанието и визията си София да продължи да се развива

Кметът на София, сподели, че чакат от Народното събрание да прегледа и одобри държавен бюджет, с цел да могат да предложат и общинския план на бюджет. Тя уточни, че той е направен от няколко месеца, само че чакат и работят с това, което имат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР