Липса на родителска грижа е главната причина за смъртта на

...
Липса на родителска грижа е главната причина за смъртта на
Коментари Харесай

Стана ясна главната причина за трагедията с момиченцето, което се удави в река Луда Яна

Липса на родителска грижа е основната причина за гибелта на 8-годишното момиченце, което беше намерено в коритото на река Луда Яна през вчерашния ден. От прокуратурата са безапелационни, че става дума за удавяне.

Майката постоянно е оставяла децата сами у дома, с цел да върви на работа. Така едно 11-годишно момиче е трябвало да се грижи за други четири, като най-малките от тях са на 3 години и на година и половина, осведоми БНР.

От " Закрила на детето " през днешния ден решиха, че няма съображение останалите три деца да бъдат отнети от фамилията поради липса на наставнически грижи. Предстоят спомагателни инспекции.

Близки на удавените девойки упрекнаха общината, че не е обезопасила саморъчно изработен мост - бетонна греда, в края на града, от която се допуска, че децата са паднали в реката.

От полицията са безапелационни, че няма очевидци за това.

Издирването на по-малката сестричка на удавеното момиченце продължава. В акцията вземат участие 16 екипа, както и доброволци.

Предполага се, че децата са паднали от необезопасен мост в края на града. Обвинението на фамилията е, че, в случай че оборудването е било обезопасено, е можела да се избегне нещастието. „ Този мост в никакъв случай не е бил мост, който би трябвало да бъде там и да служи за прекосяване. По този мост в миналото минаваха кози. То е две бетонни греди, панели от преди 30 години и на никое място не се води като мостово оборудване. Нямам задължения. Това са хора единствено с искания. Като имат обвинявания, да си ги предявят в съда “, сподели кметът на Панагюрище Никола Белишки.

Случаят се проверява от окръжната прокуратура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР