Липса на енергия, сънливост, умора, изписана на лицето и лошо

...
Липса на енергия, сънливост, умора, изписана на лицето и лошо
Коментари Харесай

Как да се справим с пролетната умора и последиците от нея

Липса на сила, унесеност, отмалялост, изписана на лицето и неприятно въодушевление – това са единствено част от признаците на пролетната отмалялост. Но по какъв начин да се избавим от нея?

За страдание, с настъпването на по-топлите дни, непроменяемо идва и пролетната отмалялост, която се отразява освен на настроението, само че и на физическото ни положение и на хубостта ни. Съвсем обикновено е в случай че в този миг усетите освен дефицит на сила и предпочитание за каквото и да било, само че и забележите, че косата ви е почнала да пада, а ноктите ви са станали по-чупливи.

Причините за всичко това са напълно обикновени – през цялата зима сме се хранили с мазна и тежка храна с съвсем никакви витамини, придвижването ни е било минимално, както и разходките на по този начин потребното слънце. Но какво да създадем, с цел да възвърнем силата си? Трябва да се погрижим да доставим на тялото си всички тези неща, които са му липсвали през студените месеци.

 Как да се оправим с пролетната отмалялост и последствията от нея

Като за начало, би трябвало да стартираме да се храним с, като включим в менюто си фрешове, свежи плодове и салати. Освен това учените са безапелационни, че в този интервал от годината е изключително значимо да си набавим първокласен протеин . За задачата най-подходящи са киселото мляко и рибата. Друга добра концепция са зеленолистните – салати, зеле, праз, броколи. Те са извънредно богати на антиоксиданти и оказват помощ на тялото да се освободи от токсините, които сме натрупали около тежките ястия. Ако е належащо, можем да прибавим и специфични хранителни добавки. За да не сбъркаме с избора, би трябвало да се обърнем към персоналния си доктор, с цел да реши от какво тъкмо се нуждае тялото ни.

 Как да се оправим с пролетната отмалялост и последствията от нея

Сега е момента да стартираме да прекарваме повече време навън. Като за начало можем да стартираме с дребни стъпки – първоначално да се опитаме да се разхождаме най-малко по 15 минути дневено и последователно да усилваме придвижването си денем. Ако не сме били физически дейни цяла зима, не е уместно да стартираме с тежки тренировки във фитнеса в продължение на часове, защото това може да докара до противоположния резултат. Освен на разходките, можем да наблегнем на йогата и на раздвижващата гимнастика вкъщи. Ако пък усещаме някакво напрежение и отрицателна сила, може даже да опитаме бокс – подсигуряваме, че ударите върху боксовата круша ще ви накарат да се почувствате доста по-добре.

 Как да се оправим с пролетната отмалялост и последствията от нея

За да се възвърне тялото след тежкия работен ден, най-съществен е сънят. Затова би трябвало да стартираме да се наспиваме добре, според от нашите потребности. За да отпочине, на един възрастен организъм са му нужни приблизително сред 7-9 часа сън, тъй че сами би трябвало да преценим каква е нашата потребност. За да се оправим с лекост с идната промяна на времето, би трябвало да се погрижим да стартираме да заспиваме по-рано. Експертите поучават да ограничим храната най-малко три часа преди лягане, както и малкия екран и алкохола, защото това са убийците на положителния сън. Вместо това можем да си вземем чаша благоуханен чай и почетем приятна книга в леглото.

Важно е да знаем, че тъкмо сега тялото ни се нуждае от повече отмора и от витамини и минерали, и не би трябвало да чакаме, че след няколко дни с повишен банкет на плодове и разтворими витамини, незабавно ще се почувстваме съвършено. За това би трябвало време, само че напълно скоро ще усетим резултата от напъните си и това ще се отрази освен на силата ни, само че и на хубостта ни. След месец на качествена храна, добър сън и разходки на слънце, освен ще се възвърне желанието ни за живот, само че и косата ни ще стане по-блестяща, а ноктите ни по-здрави.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР