Лионел Меси повтори постижение на Христо Стоичков от САЩ94. Аржентинецът

...
Лионел Меси повтори постижение на Христо Стоичков от САЩ94. Аржентинецът
Коментари Харесай

Меси повтори постижение на Христо Стоичков от САЩ'94

Лионел Меси повтори достижение на Христо Стоичков от Съединени американски щати " 94. Аржентинецът се разписа от дузпа в полуфинала против Хърватия (3:0). Така той към този момент има най-малко по едно попадение във всеки един от мачовете от елиминационната фаза на Мондиал 2022 досега.

Подобно нещо са правили още единствено петима играчи, измежду които и легендата на българския футбол Христо Стоичков. Камата стори това в Съединени американски щати преди 28 години, когато поредно наказа Мексико, Германия и Италия.
Важно е да се посочи, че въпросното достижение е допустимо от Мондиал " 86 в Мексико насам, когато за първи път беше въведена осминафинална фаза.
Останалите играчи, разписвали се на осминафинал, четвъртфинал и полуфинал от едно състезание са Салваторе Скилачи (Мондиал’90), Роберто Баджо (Мондиал’94), Давол Шукер (Мондиал’98) и Уесли Снайдер (Мондиал 2010).

Междувременно Меси еднолично поведе измежду футболистите с най-вече голове за Аржентина на международни финали. Срещу Хърватия той осъществя 11-ото си попадение и по този метод остави след себе си Габриел Батистута, който има 10 гола на шампионати на планетата.

Головете на Меси са вкарани в границите на 4 шампионати - 1 през 2006 година, 4 през 2014 година, 1 през 2018 година и 5 от началото на Мондиал 2022.

Трети във безконечната класация на стрелците на Аржентина на международни шампионати е именитият Диего Марадона с 8 попадения.

Освен това Меси към този момент има гол или асистенция в 13-ти друг дуел от международни шампионати, което е връх, който до момента се държеше еднолично от бразилския талант Роналдо. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР