Лион победи с 2:1 Монпелие в сблъсък на два гранда

...
Лион победи с 2:1 Монпелие в сблъсък на два гранда
Коментари Харесай

Лион вече диша далеч по-спокойно в Лига 1

Лион победи с 2:1 Монпелие в конфликт на два гранда във френския футбол, които се намират в неприятно положение. Домакините от Монпелие поведоха в 23-ата минута, когато се разписа Арно Норден.

Но в границите на 8 минути в края на мача гостите обърнаха хода на дуела с попадения на Александър Лаказет в 74-ата и на Максенс Какере в 82-ата минути. След провалянето Монпелие е на 15-о място с 19 точки от 21 мача и пета поредна загуба.

Отборът на Олимпик (Лион) към този момент диша по-спокойно и под управлението на новия си треньор Пиер Саже записват шеста победа, от които четири в шампионата. С днешната победа отборът от Рона е на 13-о място с 22 точки.

Мачът стартира с напън на отбора на Лион, които до 20-ата минута пропуснаха три положения - две на Корентен Толисо и едно на Какере.

След като Николас Талиафико изтърва една алтернатива за Лион, домакините откриха резултата. Арно Норден с глава от десетина метра прати топката в мрежата след центриране на Исиага Сила. Монпелие имаше още няколко положителни офанзиви, само че до края на полувремето множеството шансове бяха за Лион.

През второто полувреме и двата тима сътвориха няколко хубави офанзиви, само че четвърт час преди края Лион изравни. Лаказет се разписа от доста мъчно състояние. Той получи подаване от Талиафико, в ляво от вратата, направи едно придвижване с тяло и по-късно стреля, с цел да изненада вратаря на домакините Бенжамен Лекомте.

В 82-ата минута Лион направи цялостен поврат с помощта на гола на Максенс Какере, който получи подаване на границата на наказателното поле. След това потегли на дрибъл и стреля по земята, а топката влезе в долния десен ъгъл. Домакините можеха да изравнят в 94-ата минута, само че ударът с глава на Лео Льороа мина над гредата.
 Монако - Льо Авър 1:1 в мач от Лига 1
Монако пропусна добър късмет да влезе в Топ 3

Разочарование за монегаските
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР