LinkedIn е най-използваната чуждестранна социална мрежа в Северна Корея. Това

...
LinkedIn е най-използваната чуждестранна социална мрежа в Северна Корея. Това
Коментари Харесай

LinkedIn стана най-използваната социална мрежа в Северна Корея

LinkedIn е най-използваната задгранична обществена мрежа в Северна Корея. Това разкрива изследване на американската компания Recorded Future.
Професионалният уебсайт се е трансформирал в най-посещаваната обществена мрежа измежду малцината, привилегировани с интернет достъп в Северна Корея. Причината за това не е напълно ясна обаче. Смята се, че не е изключено да е обвързвана с нарасналите се случаи на измами с биткойн и нуждата на част от нарушителите да си основават подправен онлайн профил.

„ В Северна Корея хората с интернет достъп са малцинство “, споделя Присила Мориучи – шеф на стратегическото развиване в Recorded Future. „ На процедура единствено елитът употребява интернет в работата си. Причината за покачвания интерес към LinkedIn може и да са повече пътувания и търсене на служебни контакти от властимащите. “

Проучването на Recorded Future стартира от месец април тази година. Сред любопитните детайлности, които специалистите регистрират, е и фактът, че множеството материали, които севернокорейските консуматори преглеждат в обществената мрежа даже не са на корейски.

Анализатори пък показаха, че засилената приложимост на LinkedIn може да е и част от по-задълбоченото изследване на севернокорейските хакери.

„ Хората излагат доста информация в сходни уеб сайтове. Гардът им може би е свален по-ниско и посредством мрежи като LinkedIn хакерите се снабдяват с скъпа информация за свои евентуални жертви “, добавя Мориучи. „ Китай и Иван да вземем за пример от много време насам употребяват LinkedIn за такива цели “.

Данните не демонстрират да има нарастване на интернет потребителите в Северна Корея като цяло.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР