Линията на бедност в България ще бъде 504 лева през

...
Линията на бедност в България ще бъде 504 лева през
Коментари Харесай

Линията на бедност в България ще бъде 504 лева

Линията на беднотия в България ще бъде 504 лв. през 2023 година, вместо досегашните 413 лв. - това планува план на държавно разпореждане, който беше разискван на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие.

Размерът се дефинира по специфична методика, като се употребяват данните от проучването на Евростат " Статистика на приходите и изискванията на живот ".



Заместник-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска акцентира, че нарастването е с 22% по отношение на сегашната линия на беднотия.

" Това нарастване е най-голямото нарастване, правено досега, и е съобразено точно с данните на Евростат. Определянето на линията на беднотия въз основата на това проучване на приходите ще окаже отражение и върху финансовата поддръжка за хората с увреждания, като по Закона за хората с увреждания, всички лица, които са със степен на увреждане над 50%, а те възлизат на над 670 хиляди души, ще получат финансова поддръжка въз основата на линия на беднотия в съответното процентно отношение по метода, по който е регламентирано в закона. "

Бизнесът утвърди предлагането на държавното управление. КНСБ се разгласи срещу, и упорства линията на беднотия да бъде 541 лв., като се регистрира инфлацията.

Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР