Ликвидирали го от четвъртия опит, Антон Милтенов - Клюна не

...
Ликвидирали го от четвъртия опит, Антон Милтенов - Клюна не
Коментари Харесай

ЗНАКОВИТЕ УБИЙСТВА НА ПРЕХОДА: „Пияни“ разстрелват наследника на Самоковеца преди 18 години!

Ликвидирали го от четвъртия опит, Антон Милтенов - Клюна не става биг необут

Впървите години на прехода, наричани още мутренските времена, няколко огромни босове движат главните групировки, само че последователно част от тях са убити.

Лошите момчета, които са оставени известно време от властта да движат наркоканалите, контрабандата на оръжия и крадени коли, мъчно доживяват 40-годишна възраст. Те обаче бързат да живеят богато, свободно и безочливо, написа " Телеграф ".

Но и на това му идва краят. Като по сигнал гущерът стартира да реже опашката си, надявайки се да му израсне нова, както е в природата. Там това е допустимо заради особеностите на гръбначния мозък на гущерите. В симбиозата сред алчни политици, хора от службите и подземния свят обаче това не се получава - гръбначният мозък е различен.

Тогава стартира насъскване на неприятните момчета да влизат в спорове и конкуренция, което води до убийства. Започва и така наречен „ осветляване “ - на обществото се показва самоличността на значими фигури в подземния свят, от това те стават неуместни към този момент в своите среди и следва ликвидирането им.

След като години наред малко на брой знаят кой е и по какъв начин наподобява митичният необут на контрабандата Константин Димитров - Косьо Самоковеца, след мутренски пердах и шумното му задържане към този момент се знае даже по какъв начин наподобява. Не след дълго, през декември 2003 година той е погубен в Амстердам.

Според Министерство на вътрешните работи негов правоприемник в наркобизнеса става Антон Милтенов - Клюна.

Осветен

Полицията все по-често стартира да сочи 31-годишния Антон Милтенов за един от най-големите наркобосове в страната, само че на процедура той не съумява да стигне до върховете в подземния свят. Според анализатори не му доближават сили, а и време да стане новия Самоковеца.

Въпреки бурното си престъпно минало Клюна е различен диаметър. В края на 90-те години Милтенов е част от групировката СИК. Предполага се, че е зависещ на Димитър Вучев - Демби, който тогава работи за наркобоса Поли Пантев и дава отговор за значими зони като „ Емил Марков “, „ Лагера “, „ Стрелбище “ и „ Лозенец “.

През есента на 2001 година е разгласен за общодържавно търсене поради убийството на Леонид Фотев - Льонята Джуджето. Клюна е търсен и като гарант на покушението против Илиян Версанов на 16 август 2002 година в столичния кв. “Белите брези ”.

На 28 юни 2002 година Милтенов е прострелян в корема от снайперист в къщата си в столичния кв. " Княжево ", само че оцелява след дълготрайно лекуване в болница. Килърът се крие в гората и изчаква Клюна да излезе на балкона на къщата.

На 7 ноември 2003 година Милтенов се замесва в побоя в столичната дискотека „ Ескейп “. Тогава в конфликт влизат хората на Клюна и на Красимир Маринов - Големия Маргин, а в заведението по същото време се намират Самоковеца, Дмитрий Минев - Димата Руснака и Йордан Гиздов.

На 17 януари 2004 година стрелец пробва да убие Клюна за повторно, този път с гранатомет. Килърът се спотайва в изоставения ресторант „ Феята “ в локалното платно на бул. „ Цариградско шосе “ в София. Той има информация, че мерцедесът на Милтенов ще мине оттова. И Клюна в действителност се появява, отивайки на ваучър за именния си ден. Когато колата понижава на завоя, стрелецът се изправя и гърми с гранатомет по нея. Снарядът обаче удря дърво до близкия блок.

На 27 юли 2004 година в двора му е хвърлена граната. В жк „ Люлин “ пък стрелят по брат му Камен и го раняват в ръката.

Милтенов е задържан пет пъти за наркодилърство и разследван за атентати. През март 2005 година Софийският градски съд дава ход на делото против него за открити предходното лято опиати в дома му в кв. Княжево. Два месеца преди убийството е освободен с мярка „ подписка “ от съда.

Убийството

На 30 юли 2005 година Клюна и двама негови съдружници - Иван Тодоров - Призрака и Николай Добрев - Цайса, са в сладоледена къща „ Джимис “ на кръстовището сред улиците „ Ангел Кънчев “ и „ Солунска “ в центъра на София. Часът е 21,30 ч. и има доста хора в заведението. Двама мъже вървят пеш по ул. „ Ангел Кънчев “ и се клатят като пияни. Влизат в сладоледената къща и доближават масата на Клюна. Изведнъж вадят револвери и стартират да стрелят от упор в тримата мъже. Секунди по-късно излизат и бягат по посока бул. „ Витоша “. Там ги чака бял „ Опел Вектра “, с който изчезват в незнайна посока. Часове по-късно колата е открита опожарена под моста на столичния кв. „ Захарна фабрика “. Автомобилът е принадлежал на убийците, оповестява пред БНР основният секретар на Министерство на вътрешните работи ген. Бойко Борисов. По думите му фактът, че те са се пробвали толкоз деликатно да прикрият следите си, сочи, че са известни на полицията.

Обяснения

„ В българския незаконен свят няма построена йерархична отвесна конструкция и това е казусът - има доста вождове “, разяснява ген. Борисов. Такива от равнището на Клюна са най-малко 10-15, а още 30-40 има на по-ниските равнища. Тези структури обаче постоянно могат да бъдат задействани и да “скочат ” на по-горната конструкция, разяснява Борисов.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи ген. Румен Стоянов оповестява, че се работи по повече от две версии за тройното ликвидиране, свързани с наркодилърство.

Градският прокурор Бойко Найденов показва отвращение, че на територията на една европейска столица се правят сходни показни убийства, пред очите на хора и деца. Той даже оповестява, че има информация за евентуалния брой на причинителите и за техните имена.

Студено досие

Милтенов до последно отхвърля всякаква връзка със Самоковеца, наркопазара в София и контрабандата. От полицията са безапелационни, че убийството е дело на вътрешен човек, само че не съумяват да разкрият закононарушението. Неясно остава за какво към Клюна в сладоледената къща не е имало гардове. Убийците са знаели това и са го употребявали. Те са имали информация по кое време Милтенов ще пристигна в заведението, той е бил наблюдаван от къщата му в Княжево до центъра на София.

Основната версия на Министерство на вътрешните работи е, че Милтенов е отстранен от наркопазара, тъй като към този момент е „ осветен “ и няма по какъв начин да се работи с него. Второстепенната е ликвидиране поради битка сред кланове за надзор над опиатите в столицата и страната. Година след разстрела в „ Джимис “ следствието за гибелта на Клюна е спряно. Така е и до през днешния ден.

източник: Telegraph.bg.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР