Лихвата по потребителските кредити в лева нараства с 0,61 процентни

...
Лихвата по потребителските кредити в лева нараства с 0,61 процентни
Коментари Харесай

Ръст на лихвите при потребителските кредити в лева

Лихвата по потребителските заеми в лв. нараства с 0,61 процентни пункта през юни спрямо май, регистрира Българска народна банка.
Ръст, въпреки и пренебрежимо дребен – с 0,06 прочие пункта има и при ипотечните заеми в евро. На какво се дължи следеното повишаване и сигнал ли е то, че ерата на ниските лихви е към края си? Темата разяснява пред телевизия Европа финансовият анализатор Десислава Николова.
Немалък растеж на лихвите по потребителските заеми в лв. през юни – 0,6 прочие пункта регистрира Българска народна банка. Ръстът е по отношение на месец май, само че подобен има и на годишна база. Така междинната рента по потребителските заеми се повишава до равнища от 8,35%. Повишение на месечна база, въпреки и минимално – 0,06 процентни пункта, има и при ипотечните кредитив евро. Там обаче на годишна база се следи спад с 0,51 прочие п. на годишна база до равнища от 3,42%. На какво се дължи следеният растеж? На този въпрос отговори пред телевизия Европа финансовият анализатор Десислава Николова.
Според Николова няма съображение за терзание, че интервалът на ниски лихви, който следим от известно време насам, е в края си. Все отново, като става постоянно във всеки пазарен цикъл, лихвените равнища неизбежно стартират да порастват. По думите на финансовият анализатор това може да се случи през 2019, само че въпросният растеж надали би бил толкоз важен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР