Лидл България публикува обновената карта на въздействието от най-голямата си

...
Лидл България публикува обновената карта на въздействието от най-голямата си
Коментари Харесай

Над половин милион души са достигнати, чрез инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“

Лидл България разгласява обновената карта на въздействието от най-голямата си обществена самодейност " Ти и Lidl за по-добър живот ". Картата демонстрира разпределението на средствата, плановете и броя на достигнатите хора в обособените области и райони на страната. Данните сочат, че за пет години самодейността е подкрепила общо 119 плана в 58 обитаеми места. Впечатляващото е, че плановете са достигнали до над половин милион българи или общо 550 191 души. Общият фонд, с който са подкрепени гражданските хрумвания е 915 000 лв.. Проектите са разпределени в три основни сфери: обучение, просвета и историческо завещание и околна среда.

Резултатите от тематична област " Околна среда " демонстрират, че гражданските организации интензивно работят в посока създаване на по-добри екологични привички и осведоменост за младежите. За интервала 2017 - 2022 година, в тази област са подкрепени общо 23 плана на стойност над 180 000 лв.. Отличилите се цивилен хрумвания са достигнали до повече от 150 000 души в цялата страна. Въздействието в картата е регистрирано единствено за първата година от реализацията на плановете, само че доста от тях не престават да работят след привършване на периода за осъществяване, достигайки до все по-голям брой хора.

 Снимка: Lidl

Един от утвърдените планове от последното издание на " Ти и Lidl за по-добър живот " е " Градът на чаплите " на Фондация " Надежда ". Той има за цел да опази неповторимата смесена чаплова колония в мощно урбанизирана зона на град Кърджали, като осведоми и ангажира младежите от региона в поредност от занимателни просветителни интензивности. Сред плануваните действия е конкурсна образователно-приложна самодейност " Пази дивите птици " за възпитаници от 12 до 19 години, в която ще се създават триизмерни модели на предпазените територии от пластмасови боклуци. Сред другите действия са разчистване на боклуци към местата за гнездене с доброволци - възпитаници, учители, родители и жители, както и основаването на учебен филм " Градът на чаплите ", с апел за запазване на естествения феномен.

Сред положителните образци от 2022 година в област " Околна среда " е още планът на Народно читалище " Пробуждане 2020 " в село Смоличано, който цели основаването на по-приятна и налична среда за жителите и туристите. По план " Парк Смоличано " се планува разчистване, монтиране на пейки, масички, слагане на слънчево осветяване и създаване на екопътека, водеща до красивия Смоличански водопад. С дейностите по облагородяване на региона, уредниците ще насърчат локалните поданици да ценят и пазят природата към тях, както и да привлекат туристи.

 Снимка: Lidl

Мисията на " Ти и Lidl за по-добър живот " е да оказва помощ на хората в другите райони от страната да водят по-качествен и пълностоен метод на живот посредством поддръжката на смислени хрумвания на цивилен организации. Всички планове получават финансиране в размер до 10 000 лв., с които да допринесат за възстановяване на публичната среда и решаването на обществено значими проблеми измежду локалните общности. Партньори на самодейността са Фондация " Работилница за цивилен начинания " и Българския Дарителски Форум.

Повече информация за самодейността вижте на:

Материалът е възложен от Лидл

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР