Лидл България е първата компания в ритейл сектора, която се

...
Лидл България е първата компания в ритейл сектора, която се
Коментари Харесай

Лидл България се присъедини към Хартата на многообразието

Лидл България е първата компания в ритейл бранша, която се причисли към Хартата на многообразието в страната. По този метод веригата затвърждава дълготрайния си ангажимент да ползва в своята активност политиките за разнообразие, приобщаване и тъждество във опциите.

Като част от европейската платформа на Хартите на многообразието, българската Харта цели да насърчи общественото приобщаване и равните благоприятни условия на всички и да подтиква фирмите да разпознават и употребяват многообразието измежду своите чиновници, клиенти и сътрудници. С подписването й Лидл България продължава своята дългогодишна политика в тази посока и поема отговорността да ползва седемте правилото на Хартата, измежду които тъждество и недопускане на дискриминация в ръководството на човешките запаси, поощряване на сътрудниците да възприемат и ползват същите стандарти, насърчаване на многообразието измежду клиентите и други.

„ В Lidl имаме вяра в добавената стойност на политиката за разнообразие и включване. Като виновна компания, а към този момент и като член на Хартата, споделяме изцяло правилата на многообразието, прилагаме ги в ежедневната си работа и сме ангажирани да способстваме с образец и действителни дейности за разпространение на тематиката и за възстановяване на средата в България. Защото единствено в партньорство можем да изградим нужните мостове в обществото, каквото е и мотото на сегашния Европейски месец на многообразието “, разяснява Катерина Шопова, шеф „ Човешки запаси “ в компанията.

Още през 2020 година Шварц групата, част от която е Lidl, се причисли към Глобалния контракт на Организация на обединените нации за отговорно корпоративно ръководство и се ангажира да съблюдава 10-те правилото на Организация на обединените нации, измежду които ценене и поддръжка за опазването правата на индивида и премахване на дискриминирането по повод правото на труд и специалност. Същата година Лидл България подписа и Принципите за овластяване на дамите на Организация на обединените нации, като по този начин още един път затвърди уговорката си да предизвиква равнопоставеността и многообразието.

Тази година компанията бе сътрудник на първата у нас сертифицирана академия за „ Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване “, проведена от Съвета на дамите в бизнеса в България и Стопанския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “. За да разпространява полезностите на многообразието измежду своите чиновници и да ги насърчи да усъвършенстват знанията си по тематиката, Лидл България организира и целогодишната просветителна стратегия „ Скаути на работа “. Нейната цел е да развива обществените и цивилен пълномощия на своите чиновници, като централно място в програмата още веднъж заема тематиката за многообразието и приобщаването.

В началото на годината Лидл България завоюва първо място в категорията „ Многообразие на работното място " на Годишните награди за виновен бизнес 2022 на Българския конгрес на бизнес водачите. Признанието бе резултат точно от политиката, която ползва компанията на разнообразие, приобщаване и равни благоприятни условия за работа и развиване на всички свои чиновници.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР