Лидерска среща между ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС за промени в

...
Лидерска среща между ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС за промени в
Коментари Харесай

След лидерската среща в НС: Избират нов състав на комисията за конституционни промени

Лидерска среща сред ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи за промени в Конституцията имаше през днешния ден в Народното събрание. Резултатът - решение за рестарт на комисията за промени в главния закон, отдръпване на Делян Пеевски, както и на всички знакови политически лица. Постигнато е кардинално единодушие по главните цели за конституционни промени. Решението за тази лидерска среща е пристигнало през вчерашния ден на срещата сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, която беше коментирана и през днешния ден в Народното събрание. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че се е обрисувала още една разграничителна линия.



И трите политически сили са се съгласили,че би трябвало да лимитират безконтролността на основния прокурор, да преформатират Висш съдебен съвет и да трансформират главния закон във връзка с служебните кабинети.

Христо Иванов - ПП-ДБ: " Една концепция, която се стартира и сякаш е точка на единодушие е това да се продължи работата на Народното събрание, т.е. Народното събрание да се разпуска и да прекъсва работа едвам, когато стартира формалната акция. Тоест, когато имаме длъжностен кабинет, назначен от президента, без парламент да бъдат оптимално съкратени, това е нещо, което се обрисува като точка на единодушие. "

Постигнато е единодушие за " рестарт " на комисията по конституционни въпроси, в която ще заложат на специалисти.

Делян Пеевски - Движение за права и свободи: " Да, аз върша крачка обратно в името на България и на Конституцията, тъй като измененията са неотложни. Тук не може да се заложи, нали започнаха незабавно - конституцията на този, конституцията на оня. Крачката я вършат всички, както не взе участие господин Иванов и той няма да излъчи знакови лица, ГЕРБ също. Никой няма да излъчва знакови лица от партиите, с цел да няма тежестта на всяко политическо лице. "



фотоси: Българска телеграфна агенция

По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна ПП-ДБ, че от вчерашната им среща бил схванал единствено, че ще се виждат всяка седмица:

" Колкото по-бързо забравим тази среща, толкоз по-добре. Защото тя не създаде нищо. Освен една нова разграничителна линия - помпозната демонстрация за издигане кандидат-кмет на София месеци преди изборите. Асен Василев пристигна, пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка. Нито тематика по управническата стратегия, тъй като бюджета е отражение на управническата стратегия. Доколкото разбрах, господин Василев ще е в Брюксел няма да е тук да го пази тези дни. Не го обсъждахме въобще. От нас се желае единствено да натискаме копчето. "

Съпредседателите на " Продължаваме Промяната " бяха сбити.

Асен Василев - министър на финансите и съпредседател на Политическа партия: " Лидерската среща по скоро беше съсредоточена върху работата на Народно събрание, а не толкоз работата на Министерски съвет. "

Кирил Петков - съпредседател на Политическа партия: " Това, което се разбра през вчерашния ден, е че не може всичките проблеми на страната да се решат с един диалог. И би трябвало да създадем културата, общата ни просвета да бъде ежеседмична среща по всички значими въпроси и аз имам вяра, че в случай че този разговор го институционализираме по този метод ще имаме доста по-добри резултати от този миг. "

Следващата среща на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, съгласно ангажимента им, би трябвало да е още веднъж във вторник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР