Лидерите на седем средиземноморски държави, които проведоха среща на върха

...
Лидерите на седем средиземноморски държави, които проведоха среща на върха
Коментари Харесай

Лидерите на седем южноевропейски държави с обща позиция за миграцията и климата

Лидерите на седем средиземноморски страни, които организираха среща на върха в Малта, реализираха единодушие да се концентрират върху климатичните промени и миграцията на идната среща на върха на Европейски Съюз, осведоми Malta Today.

След диалозите сред водачите на Кипър, Франция, Гърция, Италия, Португалия и Испания министър председателят на Малта Джоузеф Мускат срещна медиите с резултатите от срещата.

Мускат означи, че седемте страни са постигнали съглашение, че би трябвало да се съсредоточат върху климатичните промени, замърсяването с пластмасови боклуци и прекосяване към електрически коли по време на срещата на Европейския съвет на 20 и 21 юни.

По думите на премиера на Малта те също са постигнали съглашение да се концентрират върху миграцията на европейско равнище.

Що се отнася до африканските политики на Европейски Съюз, постоянно би трябвало да се взема под внимание миграцията, сподели той и добави, че водачите също по този начин категорично поддържат Кипър в разногласието с Турция.

" Дойче веле " отбелязва, че водачите на страните са се пробвали да съгласуват обща политическа и икономическа позиция преди срещата на върха на Европейски Съюз. Те разкритикуваха присъединяване на кораби на неправителствени организации в спасяването на мигрантите и приканват избавителните интервенции да се оставят на либийската брегова защита. Лидерите също по този начин приканват неправителствените организации да съблюдават интернационалното право и да не пречат на бреговата защита на Либия.

В взаимна декларация от срещата във Валета се споделя, че би трябвало да се засилят ограниченията за разтрошаване на бизнес модела на трафикантите, с цел да се предотврати трагична загуба на човешки живот.

Италия и Малта са изключително сериозни към филантропичните кораби, защото считат, че подкрепят трафика на хора.

Лидерите на седемте страни също приканват за по-голяма политическа и икономическа поддръжка за Либия и Организация на обединените нации да подкрепя имигрантите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР