Лидерите на САЩ, Великобритания, Франция, Германия и Италия призоваха Запада

...
Лидерите на САЩ, Великобритания, Франция, Германия и Италия призоваха Запада
Коментари Харесай

САЩ и Европа: Западът не бива да отслабва бдителността си спрямо Русия

Лидерите на Съединени американски щати, Англия, Франция, Германия и Италия приканиха Запада да не отслабва бдителността си по отношение на Русия, откакто Москва даде знак, че ще понижи боевете към два украински града.

" Те се съгласиха, че не може да има никакво намаляване на решимостта на Запада, до момента в който не свърши ужасът, породен на Украйна ", гласи известие на кабинета на английския министър председател Борис Джонсън.

Изявлението на Русия пристигна след диалози с Украйна, повече от месец след началото на спора, който докара до гибелта на хиляди хора и принуди милиони други да бягат, с цел да спасят живота си.

Намаляването на военната интензивност ще се реализира към столицата Киев и град Чернигов, оповестиха от Кремъл.

Джонсън повтори скептицизма на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. " Министър-председателят акцентира, че би трябвало да съдим за режима на Путин по дейностите, а не по думите му.

" Путин върти ножа в отворената рана на Украйна в опит да принуди страната и нейните съдружници да капитулират ", се показва в прочетеното.

" Премиерът акцентира пред останалите водачи, че би трябвало да бъдем безкомпромисни в отговора си ", се споделя още в известието. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР