Лидерите на Русия, Индия и Китай призоваха днес за съвместни

...
Лидерите на Русия, Индия и Китай призоваха днес за съвместни
Коментари Харесай

Лидерите на Русия, Индия и Китай се обявиха против протекционизма и санкциите

Лидерите на Русия, Индия и Китай приканиха през днешния ден за взаимни дейности против протекционизма, едностранните ходове и противозаконните наказания. Това съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин след среща с китайския си сътрудник Си Дзинпин и премиера на Индия Нарендра Моди в коридорите на форума на Г-20 в Осака, Япония, съобщи Асошиейтед прес.

По думите на Путин трите страни са единомислещи, че би трябвало да се съблюдава интернационалното право, да се почита националният суверенитет и да няма интервенция във вътрешните работи на други страни. Той добави, че външните министри и шефове по сигурността от трите страни са имали среща, с цел да координират дейностите си против тероризма, наркотрафика и други провокации.

Путин означи, че Русия, Китай и Индия твърдо се опълчват на протекционизма, едностранните дейности и противозаконните наказания в интернационалните връзки.

Тази среща бе предшествана от среща на върха на групата БРИКС, която с изключение на трите страни включва още Бразилия и Южна Африка, съобщи АП.

ТАСС цитира изказване на Си Дзинпин след диалозите с Путин и Моди, съгласно който трите страни имат "голямо въздействие на интернационалната сцена ". По думите му те са в положение да засилят сплотеността, откритостта и съдействието в света.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР