Лидерите на Г-7 са се договорили да започнат подготовка за

...
Лидерите на Г-7 са се договорили да започнат подготовка за
Коментари Харесай

Развитите страни готвят глобален минимум на корпоративния данък

Лидерите на Г-7 са се договорили да стартират подготовка за въвеждането на световен най-малко на корпоративния налог от 15 %, оповестяват международните организации, представени от БГНЕС.

Лидерите на интернационалния клуб, в който влизат Англия, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция и Япония, организираха среща от 11 до 13 юни.

" Нуждаем се от данъчна система, която е обективна, по целия свят. Сега ще продължим полемиката си, с цел да реализираме консенсус по отношение на световно съглашение за уравновесено решение на данъчните права и упорит световен най-малък корпоративен налог от 15% ", се споделя в общото им изказване.

Г-7 е декларирала подготвеност да си сътрудничи с Китай против световните провокации. В същото време, водачите на групата са призовали Пекин да зачита правата и свободите на уйгурите в самостоятелния регион Синцзян на КНР, както и автономията на Хонконг.

Страните от Г-7 са призовали за провеждането на втора фаза на следствието за произхода на ковид, водено от Световната здравна организация (СЗО). Обещали са да разпространят 2.3 милиарда ваксини в разрастващите се страни до края на 2022 година

По отношение на Русия групата е оповестила, че се застъпва за постоянни и предсказуеми връзки с Москва, като в това време я приканват „ да приключи дестабилизиращото си държание и злонамерени действия, в това число интервенция в демократичните системи на други страни, както и настояваме да извършва своите интернационалните отговорности в региона на правата на индивида ”.

Обсъдена е била и обстановката в Беларус, като водачите на Г-7 са декларирали подготвеност да потърсят отговорност от управляващите в Минск, в това число и посредством наказания, поради дейности като арест на публицист и насилственото кацане на самолета на ирландската самолетна компания Ryanair в беларуската столица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР