Лидерите на Г-7 обещаха днес да продължат финансовата, хуманитарната, военната

...
Лидерите на Г-7 обещаха днес да продължат финансовата, хуманитарната, военната
Коментари Харесай

Г-7 се ангажира да подкрепя Украйна колкото е необходимо и обеща още санкции срещу Русия

Лидерите на Г-7 дадоха обещание през днешния ден да продължат " финансовата, филантропичната, военната и дипломатическата помощ " за Украйна " колкото дълго е належащо " и да засилят натиска върху съветските финанси с нови наказания, част от които е предложение за въвеждане на таван на цената на съветския нефт, съобщи Ройтерс.

Обявлението пристигна, откакто в своето видеообръщение към водачите от Г-7 украинският президент Володимир Зеленски изиска оръжия и системи за противовъздушна защита, които да разрешат на страната му да завоюва превъзходство във войната против Русия в границите на месеци.

Публикуваното от Г-7 изказване има за цел да алармира, че членовете на групата са подготвени да поддържат Украйна колкото дълго е належащо в миг, когато растящата инфлация и дефицитът на сила – подхранвани от съветската инвазия – изпитаха решителността на Запада да продължи със глобите. " Ще продължим да предоставяме финансова, филантропична, военна и дипломатическа поддръжка и ще стоим един до друг с Украйна колкото дълго е належащо ", се споделя в изказването.

Страните от Г-7 споделиха, че са подготвени да дават гаранции за сигурността в следвоенно съглашение, само че подчертаха, откакто Украйна изрази опасения, че решението за бъдещо спокойно съглашение с Русия е в ръцете на Киев. Те също по този начин дадоха обещание или оповестиха, че са подготвени да дават на Украйна до 29,5 милиарда $.

Страните от Г-7, в които е съсредоточена към половината от международната икономическа продукция, желаят да усилят натиска върху Русия, без да подклаждат към този момент така и така високата инфлация, която предизвиква напрежения в техните вътрешни пазари и опустошава световния юг.

Ще увеличим цената за Русия за войната ѝ в Украйна, като наложим наказания на виновните за военни закононарушения или на тези, които упражняват нелегитимна власт в Украйна, се споделя в изказването на водачите от Г-7. В него те дават обещание наказания против хората, които стоят зад опитите на Русия да усили продоволствената неустановеност посредством обири и експорт на украинско зърно. " Призоваваме Русия да спре абсолютно офанзивите си против стопанска и транспортна инфраструктура и да разреши свободното прекосяване на селскостопански артикули от украинските пристанища в Черно море ", споделиха водачите на Съединени американски щати, Франция, Германия, Италия, Япония, Англия и Канада.

В изказването се показва подготвеност Г-7 да ограничи поради съветското навлизане в Украйна приходите на Кремъл, да вземем за пример от експорт на злато. Г-7 ще ограничи в допълнение достъпа на Русия до основни производства, услуги и технологии, се споделя още в документа, оповестен на втория ден от годишната среща на върха. Въвеждането на таван на цената на съветския нефт има за цел да удари по заделените за война фондове на съветския президент Владимир Путин и в това време да докара до спад на цените на силата. По думите на формален американски представител западните наказания към този момент са оказали съществено влияние върху съветската стопанска система и новите ограничения целят да лишат Кремъл от още повече доходи от нефт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР