Лидерите на Франция и Германия ще се срещат в Берлин

...
Лидерите на Франция и Германия ще се срещат в Берлин
Коментари Харесай

Макрон и Меркел ще почетат паметта на жертвите от ПСВ в Берлин

Лидерите на Франция и Германия ще се срещат в Берлин в неделя, с цел да почетат дружно паметта на жертвите от европейските войни, като показват също и обединен фронт за противопоставяне на световните разтърсвания, подклаждани от непредсказуемия американски президент Доналд Тръмп.
Президентът Еманюел Макрон ще посети някогашния зложелател на Франция, трансформирал се в основен сътрудник в Европейски Съюз, за гала по полагане на венец в Деня на печал за жертвите на войната и тиранията, ще държи тирада в Народното събрание и ще има диалози с канцлера Ангела Меркел.
Макрон и Меркел, и двамата са отдадени про-европейци и интернационалисти, които се опълчиха на възходящите популистки, евроскептични и антиимиграционни сили в Европа и на изолационната политика на Тръмп.
По време на втората си среща в границите на една седмица, двамата евентуално ще обсъдят по-задълбочено концепцията за бъдеща европейска войска, предложение, което разгневи Тръмп.
Тъй като света си спомняше през този месец за Първата международна война, приключила преди един век, Макрон неведнъж се позоваше на ужасите от войната, с цел да бъде чуто посланието му, че възходящият шовинизъм още веднъж ще дестабилизира света.
Той предложи построяването на бъдеща европейска войска като знак на единния континент.
Предложението бе подкрепено от Меркел, макар че холандският министър председател Марк Руте в петък съобщи, че Франция и Германия прибързват, заявявайки, че сигурността на континента може да бъде обезпечена единствено посредством НАТО.
Във вторник американският водач подигра и двете европейски сили, като написа в „ Туитър “: " Къде беше Германия през Първата и Втората международна война? Какво се случи с Франция? " и добавяйки, че " те са почнали да учат немски в Париж преди Съединени американски щати да дойдат ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР