Лидерите на Европейския съюз ще обсъдят последиците от бунта в

...
Лидерите на Европейския съюз ще обсъдят последиците от бунта в
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС обсъждат бунта на Русия, обещават подкрепа за Украйна

Лидерите на Европейския съюз ще обсъдят последствията от протеста в Русия и ще обещаят спомагателна поддръжка за Украйна в нейната война против нахлуването на Москва. Върховата среща в Брюксел също ще включва диалози с шефа на НАТО Йенс Столтенберг за ролята на Европейски Съюз във въпросите на сигурността на Украйна.

Лидерът на Естония, Кая Калас, съобщи, че протестът, осъществен от наемническата група Вагнер, ще бъде разискван, макар че не е включен в дневния ред на срещата или в черновите изводи. Тя означи, че този протест демонстрира пукнатините в управлението на Русия и въздействието му върху войната в Украйна и риска, който това съставлява за Запада.

Калас прикани Запада да продължи да поддържа Украйна и да укрепва личната си отбрана. Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел също акцентира нуждата от поддръжка към Украйна посредством финансова и военна помощ.

На срещата в Брюксел се разисква и пакет от гаранции за даване на оръжие, съоръжение, муниции, образование и други форми на военна помощ на Киев. Чернова със изводи от срещата декларира, че страните от Европейски Съюз са подготвени да допринесат за сигурността на Украйна и да й оказват помощ да се отбрани и да се съпротивлява на дестабилизацията.

Някои дипломати показаха угриженост , че тези хрумвания могат да основат спор с напъните на Съединени американски щати и НАТО за дълготрайната сигурност на Украйна. Предстоящата среща на върха на НАТО в Литва ще бъде опция за диалози по тези въпроси.

Франция упорства, че всяко присъединяване на Европейски Съюз би трябвало да подхожда на това на другите страни и да се основава на съществуващите начинания на Европейски Съюз, като European Peace Facility и задачата за образование на украински бойци.
 В днешния Европейски Съюз няма нито мир, нито разцвет, отчаян Орбан
В днешния Европейски Съюз няма нито мир, нито разцвет, отчаян Орбан

Унгарският министър председател оцени отрицателно настоящото положение на Съюза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР