Лидерите на ЕС призоваха всички превозвачи, базирани в блока, да

...
Лидерите на ЕС призоваха всички превозвачи, базирани в блока, да
Коментари Харесай

Как санкциите на ЕС срещу Беларус ще повлияят на въздушния транспорт

Лидерите на Европейски Съюз приканиха всички превозвачи, основани в блока, да заобикалят да летят над Беларус и започнаха ограничения за възбрана на беларуските самолетни компании над европейско небе.

Англия, която към този момент не е член на Европейски Съюз, също инструктира самолетните компании да заобикалят въздушното пространство на страната, с цел да подсигуряват сигурността на пасажерите.

Германският министър на стопанската система Петер Алтмайер съобщи, че отговорът от Европейски Съюз ще има „ доста забележими последствия - освен за самолетните компании, само че и за страната. Това е първата стъпка, сподели той, представен от National, съобщи БГНЕС.

Отделно, министърът на превоза на Обединеното кралство Грант Шапс приключи разрешителното за употреба на беларуския транспортьор Belavia и подреди на английските самолетни компании да заобикалят да прелитат над Беларус.

Отражението върху въздушния превоз

Беларус се намира на главен кулоар, свързващ Европа и Азия. Авиокомпаниите ще би трябвало да заобикалят страната, като усилят времето за пътешестване и оперативните разноски.

Русия разкритикува проектите на Европа за ограничение на въздушните връзки с Беларус, която беше част от някогашния Съветски съюз.

" Можем единствено да изразим страдание. За всяка компания е доста скъпо да заобикаля територията на много огромна страна, ситуирана в центъра на Европа, " сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " В последна сметка, продължи той - тези рекомендации ще костват на пасажерите на самолетите, които ще бъдат във въздуха, спомагателни половин или един час. "

Отговорът на самолетните компании

Lufthansa, KLM, SAS, Air France, LOT и Singapore Airlines са измежду главните превозвачи, които оповестиха, че ще спрат да летят над Беларус.

British Airways също ще заобикаля въздушното пространство.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, който разкритикува Беларус, че играе на „ съветска рулетка “ с живота на хората, разгласява в Twitter фотография на празно въздушно пространство над страната. „ Европа в деяние “, написа той.

Анализът на данните от Flightradar24 демонстрира, че въздушното пространство на Беларус към момента се употребява от съветските самолетни компании и товарни полети.

Реакцията на Беларус

Беларус съобщи, че е поканил интернационалните авиационни чиновници да проверяват „ насилственото кацане на комерсиалния полет в Минск с отстъпник публицист “.

Властите оповестиха, че полетът е отклонен заради опасност от бомба от палестинската формация „ Хамас “. Висш чиновник на авиотранспорта прочете писмо до кореспонденти, за което твърди, че е от организацията. " Ако не извършите нашите условия, бомбата ще избухне над Вилнюс ", се споделя в него.

„ Хамас “ отхвърли каквото и да било присъединяване, а немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че изказванието на Беларус е " изцяло неправдоподобно ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР