Лидерите на ЕС осъдиха днес неотдавнашните атаки във Франция и

...
Лидерите на ЕС осъдиха днес неотдавнашните атаки във Франция и
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС настояват за „разбирателство между религиите“

Лидерите на Европейски Съюз осъдиха през днешния ден неотдавнашните офанзиви във Франция и приканиха света „ да работи за разговор и съгласие сред общностите и религиите, а не за разделяне ”, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
В изказване, препоръчано от ръководителя на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел 27-те водачи, без да загатват тематиката за карикатурите с пророка Мохамед.
 Президентите на 17 страни ще участват на инаугурацията на Ердоган Президентите на 17 страни ще участват на инаугурацията на Ердоган
Президентите на 17 страни ще участват на формалната гала по прекосяването на Турция от парламентарна към президентска форма на...
" Ние, европейските водачи, сме шокирани и опечалени от терористичните офанзиви във Франция ", се споделя в изказването.
„ Осъждаме допустимо най-остро тези офанзиви, които са ”, декларират още водачите.
„ Ние сме единни и твърди в нашата взаимност с Франция, с френския народ и държавното управление на Франция в нашата обща и продължаваща битка против тероризма и насилствения екстремизъм.
Призоваваме водачите по целия свят да работят за разговор и съгласие сред общностите и религиите, а не за разделяне ”, се споделя още в изказването.
 Ако Мохамед се пробуди, няма да познае възгледите си " Ако Мохамед се пробуди, няма да познае възгледите си "
Какво цели превръщането на истанбулският музей „ Света София “ в джамия? Зад това решение прозира политическият ислям. Това...
Съобщението на Европейски Съюз беше оповестено, когато водачите започнаха видеоконференция, на която да обсъдят пандемията от ковид.
В базиликата „ Нотр Дам ” в Ница
На 16 октомври учителят по история Самюел Пати беше обезглавен на улицата поради показани в час карикатури с пророка Мохамед.
Президентът на Франция Еманюел Макрон отбрани правото на карикатуристите да изобразяват и религиозни персони. Това провокира реакцията на няколко водачи от мюсюлманския свят, в това число на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, които осъдиха карикатурите, а в няколко страни се организираха антифренски демонстрации.
 Екатерина Захариева: Нападението в Ница е посягане върху нашите споделени полезности и цивилен свободи Екатерина Захариева: Нападението в Ница е посягане върху нашите споделени полезности и цивилен свободи
В депеша до своя френски сътрудник Жан-Ив Льо Дриан вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева сервира съболезнова...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР