Лидерите на ЕС и Западните Балкани ще проведат среща на

...
Лидерите на ЕС и Западните Балкани ще проведат среща на
Коментари Харесай

Среща на върха ЕС-Западни Балкани ще се проведе в Брюксел

Лидерите на Европейски Съюз и Западните Балкани ще проведат среща на върха в Брюксел на 13 декември, една година след форума в Тирана, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Срещата на върха е опция да се удостовери още веднъж вероятността за участие на Западните Балкани в Европейски Съюз, както и нуждата от устойчиви и необратими промените, с оглед полезностите и правилата на Европейски Съюз.

Испанският държавен секретар по европейските въпроси Паскуал Наваро акцентира значимостта на идните диалози след Съвета по общи въпроси на Европейски Съюз.

Основните тематики на полемиката ще бъдат задълбочаването на политическата и ангажираност със Западните Балкани, приближаване на сътрудниците от района до Европейски Съюз и придвижване с постепенната интеграция, както и създаване на икономическа основа за бъдещето и намаляване на въздействието от нападателната война на Русия против Украйна, подсилване на сигурността.

" Срещата на върха ще бъде опция за разискване на координирани дейности по въпросите на сигурността, които станаха още по-актуални в подтекста на експанзията на Русия против Украйна, в това число битка с манипулирането на информация и възстановяване на груповата киберсигурност., оповестиха от Европейския съвет.

Политическите представители на Западните Балкани и Европейски Съюз ще подпишат обща позиция след края на срещата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР