Лидерите на двете най-големи партии в Северна Македония Зоран Заев

...
Лидерите на двете най-големи партии в Северна Македония Зоран Заев
Коментари Харесай

Лидерите на двете водещи македонски партии са под карантина

Лидерите на двете най-големи партии в Северна Македония Зоран Заев и Християн Мицкоски от през днешния ден са в наложителна изолираност по домовете си, заяви здравният министър на страната Венко Филипче, заяви организация МИА.

Причината е, че предходната седмица са имали контакт с ефирен публицист, който се е оказал положителен за Covid-19.

Резултатът на водача на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски, който е, който нощес е получен, е негативен. Той обаче ще остане самоизолация в продължение на 14 от контакта със инфектирания, разгласи министър Филипче на изключителна конференция през днешния ден.

С оглед на това, че водачът на СДСМ Зоран Заев е отпътувал нощес за Струмица, резултатите от теста му ще станат ясни по-късно през днешния ден.

Журналистът е устойчиво здравословно положение в болница „ 8 септември “ в Скопие, сподели Филипче.

Заев удостовери в профила си във Facebook, че е в самоизолация в дома си в Струмица, че няма признаци и се усеща добре:

"Искам да ви осведомявам, че през предходната седмица имах ТВ изявление с публицист, за който неотдавна се удостовери, че е положителен на Ковид-19. По време на изявлението взехме всички защитни ограничения като отбягване на контакт и отдалеченост, според всички наставления, от през днешния ден съм в самоизолация в моя дом в Струмица. Нямам признаци, през днешния ден се тествах за съществуване на вирус и резултатите ги чакам денем, след което ще се утвърдят идващите крачки ", написа Заев на своя фейсбук профил.

Християн Мицкоски също се обърна към сънародниците си посредством фейсбук:

"Искам да ви осведомявам, че до този миг съм в отлична здравословна и физическа кондиция.
Вчера, след приемане на информацията, че е нарушено здравето на новинара, с който имах изявление тъкмо преди една седмица, направих си тест, чиито резултати са отрицателни. Но, ще ги съблюдавам рекомендациите на здравните лица и в идващия интервал от няколко дни ще остана в изолираност. Надявам се на бързо излекуване на журналиста и бързото му връщане на работното място. Продължавам от моя дом да проследявам настоящото състояние. Да даваме поддръжка на тези, които са на първата линия срещу пандемията. Благодаря на тези, които демонстрираха интерес за моето здраве. И по-нататък интензивно ще се борим срещу пандемията, която аргументи тежка здравна, санитарна и икономическа рецесия. Сигурен съм, че най-после дружно ще победим. Бъдете живи и здрави. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР