Лидерите на Азербайджан и Армения се споразумяха да не прибягват

...
Лидерите на Азербайджан и Армения се споразумяха да не прибягват
Коментари Харесай

Баку и Ереван спират огъня

Лидерите на Азербайджан и Армения се споразумяха да не прибягват до мощ при уреждането на разногласията между тях и да извършват постигнатите към този момент съглашения, съобщи РИА " Новости ", представена от локални и непознати медии.
Руският президент Владимир Путин влезе в ролята на медиатор и се срещна в понеделник следобяд с азербайджанския президент Илхам Алиев и с арменския министър председател Никол Пашинян в съветския черноморски град Сочи. Поотделните му диалози с двамата продължиха към два часа, след което имаше тристранна среща.
" Споразумяхме се да не използваме мощ и да не прибягваме до закани за приложимост на мощ, да обсъждаме и да решим всички проблематични въпроси единствено въз основата на взаимното ценене на суверенитета, териториалната целокупност и неприкосновеността на границите ", се споделя в взаимно изказване на двете страни, направено с посредничеството на Кремъл.
Миналия месец се стигна до конфликти сред Армения и Азербайджан, при които починаха над 200 души. Това се случи макар постигнатите през предходната година и през 2020-а съглашения за намиране на спокойно решение на различията сред двете страни.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР