Лидерите на 27-те държави-членки на Европейския съюз одобриха условията на

...
Лидерите на 27-те държави-членки на Европейския съюз одобриха условията на
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС одобриха споразумението с Лондон за Брекзит


Лидерите на 27-те държави-членки на Европейския съюз утвърдиха изискванията на съглашението с Англия на специфична среща на високо ниво в Брюксел, предава AFP.

" ЕС-27 утвърди съглашението за отдръпването (на Англия от ЕС) и политическата декларация за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство ", съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск в обществената мрежа „ Туитър “.

Споразумението се състои от два съществени документа. Първият ще управлява дейностите на двете страни до излизането на Англия от Общността, което е несъмнено за 29 март 2019 година Това е правно обвързващ текст, който обгръща съглашението за излизането на Обединеното кралство с Европейски Съюз, правата на жителите и редица ограничения, с цел да се подсигурява, че няма твърда граница сред Северна Ирландия, която е част от Англия, и Република Ирландия, която членува в Европейски Съюз. Англия ще продължи заплащанията на вноските в европейския бюджет. Започвайки от март 2019 година Англия ще навлезе в временен интервал, който е избран да продължи до декември 2020 година

Вторият документ е правно необвързващ - това е политическа декларация, която обрисува визията за бъдещето, в това число поддържането на търговски връзки сред Европейски Съюз и Лондон, обща външна и отбранителна политика, както и тесните връзки в региона на правоприлагането и наказателното правосъдие.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР