Лидери от Европейския съюз смятат да поискат от Европейската комисия

...
Лидери от Европейския съюз смятат да поискат от Европейската комисия
Коментари Харесай

Лидери от ЕС искат ясни планове за действие, ако няма сделка за Брекзит

Лидери от Европейския съюз считат да изискат от Европейската комисия да разгласява проектите си за деяние при положение на отвод от комерсиална договорка сред общността и Англия след Брекзит. Това оповестява английският в. " Таймс ", като се базира на почитан посланик от Евросъюза.

„ Сега би трябвало да решим какви да са изключителните ограничения при положение на неуспех на комерсиалната договорка. Първи януари 2021-ва наближава и би трябвало да се подсигурим. Зная, че държавите-членки ще изискат да бъдат оповестени ограниченията, които ще се вземат при изключителни условия ", е споделил дипломатът пред " Таймс ". Не се прецизира кои тъкмо държавни ръководители ще създадат такова искане, само че обезпокоени от неналичието на проект за деяние при положение на овакантяване без договорка са държавните управления на Нидерландия, Франция и Белгия, отбелязва „ Таймс “, съобщи БНР.

Дипломатическият източник е допълнил, че настояването до Еврокомисията е преди всичко политически сигнал. По данни на изданието съглашение сред Лондон и Брюксел може да бъде подписано още в понеделник. На 15 ноември английският договарящ Дейвид Фрост написа в " Туитър ", че през последните дни Англия и Европейски Съюз са съумели да реализират избран прогрес на договарянията за бъдещите си връзки след Брекзит, само че към момента има основни различия и рискът да не се стигне до договорка е действителен. Фрост осведоми, че огромна част от взаимно квалифицирания текст е подготвена, само че обилни по размер негови съставни елементи още не са съгласувани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР