Лидери на Хамас и на йеменските бунтовници хуси са се

...
Лидери на Хамас и на йеменските бунтовници хуси са се
Коментари Харесай

Лидери на Хамас са се срещнали с представители на хусите

Лидери на " Хамас " и на йеменските бунтовници хуси са се срещнали неотдавна, с цел да обсъдят " координирането " на дейностите си против Израел, оповестиха източници от палестинските ислямистки придвижвания " Хамас " и " Ислямски джихад ", представени от Франс прес.

Според тези източници водачите на " Хамас " и " Ислямски джихад ", както и на Народния фронт за избавление на Палестина (НФОП, марксистка организация - бел. Агенция Франс Прес.), са провели " значима среща " с водачи на хусите " предходната седмица ". По време на тази среща, чието място и точни участници не бяха разкрити, водачите са разискали " механизмите за съгласуване на техните съпротивителни дейности във връзка с идващия стадий " на продължаващата война сред Израел и " Хамас ", заяви Българска телеграфна агенция.

Палестинските фракции и хусите са разискали и възможна израелска интервенция в Рафах, последният огромен бастион на " Хамас " в южната част на линията Газа. По данни на Организация на обединените нации в града са се събрали 1,5 млн. души, множеството от които разселени от боевете.

По време на тази среща с палестинските фракции хусите " потвърдиха, че ще продължат интервенциите си в Червено море ", с цел да " поддържат палестинската опозиция ", допълват източниците, поискали анонимност. Както " Хамас " и " Ислямски джихад ", по този начин и хусите са част от " оста на съпротивата " - група от враждебно настроени към Израел и Съединени американски щати придвижвания, подкрепяни от Иран. Те включват и ливанската " Хизбула ", както и иракските милиции.

След войната сред Израел и " Хамас ", провокирана от смъртоносното нахлуване на палестинското ислямистко придвижване на израелска територия на 7 октомври, хусите ускориха нападенията против търговски, а от време на време и военни кораби край крайбрежията на Йемен в символ на " взаимност " с палестинците в Газа. В речта си в четвъртък вечерта водачът на хутите Абдул Малек ал Хуси съобщи, че неговото придвижване ще " продължи и разшири обсега на интервенции ". 

" Основната ни битка е да попречим на корабите, свързани с израелския зложелател, да преминат през Арабско море, Червено море и Аденския залив, само че също по този начин ще се постараем да им попречим да минават през Индийския океан и от Южна Африка до нос Добра вяра ", сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР