Лидерът във временното класиране в Националната баскетболна лига (НБЛ) Черноморец

...
Лидерът във временното класиране в Националната баскетболна лига (НБЛ) Черноморец
Коментари Харесай

Черноморец Бургас се върна на победния път в НБЛ след домакински успех срещу ЦСКА

Лидерът във краткотрайното класиране в Националната баскетболна лига (НБЛ) Черноморец Бургас стигна до първия си триумф от началото на третия стадий на родния шампионат, откакто в среща от 25-ия кръг надигра вкъщи състава на ЦСКА със 78:68.

Победата върна " акулите " на верния път в шампионата след провалите от Рилски състезател и Черно море Тича в последните два кръга, до момента в който в това време момчетата на Росен Барчовски инкасираха осмата си загуба в последните девет дуела.

Мачът в зала " Бойчо Брънзов " в Бургас стартира с по-добра игра за домакините, които поведоха в резултата през цялото време, само че последователно " алените " откриха своя темп и за пръв път взеха водачеството при 18:16. Бургазлии въпреки всичко реагираха и помощта на резервата Алекс Уандие завършиха първия интервал с задатък при 20:18.

Втората четвърт протече равностойно, като за малко столичани още веднъж взеха преимущество при 34:33, само че в последна сметка почивката пристигна при нежна преднина в интерес на Черноморец - 38:37.

След подновяването на играта обаче момчетата на Васил Евтимов подвигнаха оборотите и последователно построиха двуцифрен задатък, а усъвършенстваната игра в отбрана разреши на " акулите " да се откъснат с 18 точки при 67:49 преди заключителните 10 минути на дуела.

В последната част на срещата " армейците " въпреки всичко направиха опит да се върнат в борбата и макар че понижиха сензитивно своя пасив в края Травис Макконико Андрей Иванов вкараха два коша, с цел да подпечатат триумфа на своя отбор.

Иванов стана най-полезен за Черноморец със своя " дабъл-дабъл " - 20 точки и 11 битки, Ладериън Грифин добави 16 точки, а Маконико се регистрира с 13

От другата страна за ЦСКА Васил Бачев приключи със 17 пункта, до момента в който Камерън Грегъри и Георги Боянов нанизаха по 15.

В подреждането бургазлии остават отпред с баланс 20-5, до момента в който " алените " заемат петото място в класирането с индикатори 13-11.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР