Лидерът във Висшата лига Манчестър сити възстанови аванс си на

...
Лидерът във Висшата лига Манчестър сити възстанови аванс си на
Коментари Харесай

С хеттрик на Агуеро "Манчестър сити" постигна 11-а поредна победа като домакин

Лидерът във Висшата лига " Манчестър сити " възвърне задатък си на върха от 12 точки пред " Манчестър юнайтед " след победа с 3:1 над " Нюкасъл " като хазаин. В воин за " жителите " се трансформира Серхио Агуеро, който означи и трите попадения на " Етихад ".

За отбора на Хосеп Гуардиола това е 11-а поредна победа като хазаин във Висшата лига. През актуалната акция само " Евертън " не загуби на " Етихад ", като това се случи във втория кръг, а срещата приключи 1:1. В 12-те си семейства " жителите " са вкарали 42 гола и са позволили едвам девет.

" Сити " е непобеден против " Нюкасъл " към този момент в 21 следващи мача (18 победи и три равенства), като това е най-дългата серия на отбора против някой противник в историята.

" Щастлив съм, че вкарах три гола. Мачът беше сложен, тъй като " Нюкасъл " се защитаваше доста надълбоко в половината си. Въпреки това знаехме, че можем да победим, опитвахме и опитвахме, не спряхме и бяхме възнаградени ", сподели Агуеро пред BTSport.

FULL-TIME Man City 3-1 Newcastle

Sergio Aguero's superb hat-trick means the #PL leaders are 12 points clear at the top again...#MCINEWpic.twitter.com/PbTcGCtKJd
— Premier League (@premierleague) January 20, 2018

Двубоят с " Нюкасъл " се трансформира в рецитал за " Сити " като от началото гостите " паркираха рейса ". Футболистите на Рафаел Бенитес се бяха наредили пред наказателното си поле без никакво желание да нападат водачите.

Преди да са изтегли и 15 минути " Сити " извърши пет корнера, а топката на няколко пъти се разхождаше заплашително към голлинията на Карл Дарлоу.

До 30-ата минута обаче " жителите " не съумяха да насочат прецизен удар, а гол на Рахийм Стърлинг беше анулиран поради засада.

 С едвам видимо допиране, Агуеро открива резултата на
© Reuters

С едвам видимо допиране, Агуеро открива резултата на " Етихад ".

Все отново в 34-ата минута домакините излязоха напред в резултата след гол на Серхио Агуеро. Той засече центриране на Кевин Де Бройне и отклони минимално топката, едвам може тя да изненада Дарлоу – 1:0.

" Сити " приключи първата част с 82% владеене на топката и насочи 12 удара, от които пет точни. За сметка на това " Нюкасъл " си подаде топката едвам 88 минути през първите 45 минути.

Полученият гол не промени с нищо държанието на " свраките " и второто полувреме се повтори. " Сити " имаше огромни проблеми да стигне до вратата на Дарлоу, а в редките такива случаи не стигаше до точи удари.

В 63-ата минута Хавиер Манкийо задържа Стърлинг и " жителите " получиха дузпа. Агуеро застана зад топката и с компактен шут в десния ъгъл на вратаря означи второто си попадение.

 Агуеро удвоява от дузпа.
© Reuters

Агуеро удвоява от дузпа.

Това несъмнено докара до разпределяне в редиците на " жителите ", а и " Нюкасъл " имаше интервал от към 5-6 минути, в които атакуваше по-масирано към вратата на домакините. Само четири минути след второто попадение на Агуеро " свраките " се върнаха в мача.

Киърън Кларк изведе доста хубаво Джейкъб Мърфи зад тила на защитата и той не сгреши – 1:2. Отбранителната линия на " Сити " още веднъж беше доста високо, а младият Александър Зинченко не се ориентира добре при извеждащия пас.

" Нюкасъл " имаше и още едно състояние, само че то беше избавено от Едерсон. Това остана и единствената опция за гостите след почивката.

До края на дуела се игра единствено на вратата на " свраките, а в заключителните минути времето стигна и за трети гол. Лирой Сане се подигра с трима бранители в черно-бяло в наказателното поле и подаде на Агуеро, който с левия крайник оформи хеттрика си.

 Аржентинецът към този момент има 11 хеттрика за
© Reuters

Аржентинецът към този момент има 11 хеттрика за " Сити ".

Аржентинецът означи 14-ия си гол против " Нюкасъл " във Висшата лига. От всички футболисти в елита само Уейн Рууни има повече голове против този противник – 15.

За Агуеро това беше и първи съвършен хеттрик, както се назовава на Острова, от октомври 2015 година Перфектният хеттрик е когато футболист се разпише с левия и десния си крайник, както и с глава. За последно Агуеро стори това точно против " Нюкасъл ".

Нападателят има 16 гола във Висшата лига и 22 във всички шампионати през сезона. Агуеро има и 11 хеттрика с фланелката на " Сити ", откогато играе за отбора.

" Преди седмица, когато загубихме от " Ливърпул " споделих, че ще е доста значимо по какъв начин ще реагираме. Доволен съм от показаното през днешния ден, тъй като то потвърждава характера на нашия тим. Серхио е страховит нападател, преди първия си гол не беше играл доста с топката, само че вкара в доста значим миг ", сподели мениджърът на " Сити " Гуардиола.

Испанецът изясни, че за момента " Сити " няма да взима нови футболисти през трансферния прозорец.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР